radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1482 klicev, 472 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 122 nanašalo na kriminaliteto, 137 na javni red in mir, ter 154 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 26 tatvin, 13 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 12 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 44 prometnih nesreč z materialno škodo, 16 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in smrtno nesrečo, o čemer smo vas obvestili včeraj. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju (3 osebe so bile pridržane) in 12 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar, motoristično in športno opremo. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo znamke Haro. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil treking kolo znamke znamke Cult, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil motorno žago znamke Stihl. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Elan. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V centru Ljubljane so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete in alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 200 evrov škode.

V Ivančni Gorici so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili tri prenosne računalnike. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

V Mostah so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete in alkoholne pijače. Po prvi oceni je nastalo za okoli 600 evrov škode.

Drzna tatvina
Policisti so bili v petek popoldan, o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 11. ure na območju Most. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Opis enega storilca:

  • moški nizke rasti, čokat, nosil je korekcijska očala, kirurško masko, na glavi je imel kapo.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
V petek, okoli 13.30 se je na cesti med Soro in Topolom zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost kolesarju in trčila vanj. Pri tem se je kolesar huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16.30 se je na Černigojevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Steletovi ulici v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21. ure se je na Tacenski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.70 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 13. ure se je na cesti Lavrice proti Škofljici zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker se voznica pri zavijanju levo ni prepričala če to lahko varno stori in je trčila v motorista, ki jo je prehiteval. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran