radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 201 klic. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 90:

  • 14 s področja kriminalitete, od tega o dveh vlomih v hišo, poškodovanju tuje stvari in roparski tatvini;
  • 28 s področja prometne varnosti, od tega o treh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in šestih z materialno škodo, policisti so pridržali enega voznika;
  • 25 s področja javnega reda in miru, od tega devet o kršitvah na javnem kraju in štiri o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • 17 o dogodkih, od tega o požaru in petih povoženih divjadih.

policija splosniVloma:
Blejski policisti so v petek okoli 10. ure obravnavali vlom v počitniški objekt. Neznani storilec je vanj nasilno vstopil skozi vhodna vrata. Pregledal je notranjost in si protipravno prilastil bakrene kable in cevi, bojler ter vodovodne pipe. Podjetje je oškodoval za okoli 500 evrov.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 21.30 obveščeni o vlomu v hišo. Neznani storilec je ta dan, v času odsotnosti lastnikov, vstopil v objekt in si protipravno prilastil nakit. Lastnico je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Policisti v obeh primerih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Roparska tatvina:
Kranjski policisti so v soboto nekaj čez 8. uro obravnavali 33-letno žensko, ki je v centru Kranja, izvršila tatvino kolesa. Lastnica kolesa je čez čas opazila neznano žensko z njenim kolesom in želela, da ji kolo vrne. 33-letna ženska se je temu uprla in s silo želela kolo zadržati. Med prerivanjem je lastnica kolesa padla po tleh in se lahko telesno poškodovala. Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, 33-letni ženski so odredili pridržanje in bo s kazensko ovadbo naslednji dan privedena k preiskovalnemu sodniku pristojnega sodišča. Policisti so kolo vrnili lastnici.

33-letna ženska je storila tudi več prometnih prekrškov. Prav tako je kolo vozila pod vplivom prepovedane droge. Za prekrške policisti vodijo prekrškovni postopek.

Poškodovanje tuje stvari:
Jeseniški policisti so v soboto okoli 10.45 obravnavali poškodovanje pnevmatik na parkiranem osebnem avtomobilu. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so v petek okoli 20. ure obravnavi prometno nesrečo med starejšim mladoletnikom na e-skiroju in otrokom na kolesu. Otrok se je lažje telesno poškodoval. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost voznika e-skiroja. Policist ga bodo z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so v soboto nekaj čez 12. uro obravnavali 75-letno poško, ki je med hojo po cesti, nenadoma spremenila smer in stopila pred mimo vozečega kolesarja. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti za peško vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so v soboto nekaj čez 19. uro obravnavali 76-letnega voznika, ki je na cesti med Kamno Gorico in Kropo, zapeljal z vozišča in trčil v varnostno ograjo. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Voznik je bil lahko telesno poškodovan. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so v petek nekaj pred 11. uro obravnavali 73-letno kolesarko, ki je izsilila prednost voznici, ki je z avtomobilom vozila po prednostni cesti. Policisti za kolesarko vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so v petek nekaj pred 19. uro, na območju Britofa, obravnavali 20-letnega voznika, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je vozila pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so v soboto nekaj pred 10. uro, obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirnem prostoru. 76-letni voznik avtomobila je zaradi nepravilnega premika, z avtomobilom trčil v drug parkiran avtomobil in s kraja odpeljal. Policisti so ga naknadno izsledili in zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjski policisti so na območju Kranja, v nedeljo nekaj pred 3.30 obravnavali 40-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,97 mg/l). Voznika so pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Škofjeloški policisti so v soboto okoli 16. ure obravnavali 41-letnega moškega, ki se je v enem izmed gostinskih lokalov nedostojno vedel do gostov in natakarice. Ker s kršitvijo ni prenehal, so mu policisti odredili pridržanje. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Požara:
Tržiški policisti so bili na območju Kranja, v soboto okoli 14.30, obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je lastnica na štedilniku pozabila hrano, ki se je začela smoditi. Na kraju so posredovali gasilci. Do požara ni prišlo. Materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 16.20 obveščeni o parkiranem vozilu, s katerega se je kadilo izpod pokrova motorja. Ugotovljeno je bilo, da do požara ni prišlo. Na kraju so bili gasilci. Materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Pokljuke, Škofje Loke, Krope, Belce in Golnika.

Zapora priključkov na gorenjski avtocesti v smeri Karavank:
Po podatkih izvajalca del bosta predvidoma od 5. maja 2023 do 30. maja 2023 zaprta:

  • priključek Lesce (uvoz in izvoz)
  • priključek Brezje (uvoz in izvoz)

Obvozi bodo urejeni preko priključka Radovljica in po vzporednih cestah. Več informacij na spletni strani: www.promet.si in https://www.dars.si/Sporocila_za_javnost/3/Prometna_napoved/2116/Prometna_napoved_do_12_maja_2023

Še posebej bodite pozorni na pravilno razvrščanje na odsekih, kjer se izvajajo dela in zapore priključkov za določene kraje (Bled, Lesce, Bohinj, Brezje). Upravljavec ceste je postavil usmerjevalno prometno signalizacijo, zato bodite na njo pozorni in jo upoštevajte.

Zaradi gradbenih del in javnih prireditev na cestah, obiskov turistično izletniških krajev, vsem udeležencem v cestnem prometu svetujemo strpno in previdno vožnjo. Hitrost in varnostno razdaljo prilagodite trenutnim razmeram na cesti. V primeru zastojev ustvarite reševalni pas. Naj spomnimo: Motorna vozila so v javnem prometu lahko le takrat, ko so registrirana. Vozniki jih lahko vozite le z ustreznimi vozniškimi dovoljenji in seveda trezni. Želimo si, da ste v prometu odgovorni. S boste pripomogli k manjšemu številu prometnih nesreč.

Poostren nadzor nad vozniki avtobusov in tovornih vozil:
Med 8. in 14. majem 2023 bomo policisti poostreno nadzirali voznike avtobusov in tovornih vozil. Prav tako tehnično brezhibnost teh vozil. Gre za evropsko usklajen nadzor, ki ga koordinira Javna agencija RS za varnost prometa. Spoštujte prometno zakonodajo in s tem boste pripomogli k večji varnosti v cestnem prometu.

Gorenjski policisti in policistke vam želimo varen in miren dan. Srečno.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran