radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih treh dneh prejeli 860 klicev občanov. 229 klicev je bilo interventnih, pet nujnih.

45 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 14 s področja mejnih zadev in tujcev, 103 s področja prometne varnosti in 73 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
V petek, okoli poldneva, se je v Braslovčah lažje poškodoval voznik motornega kolesa, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Prometno nesrečo smo v petek obravnavali tudi v Stopčah, kjer je voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča in trčil v vogal stanovanjske hiše. Voznik se je v trčenju lažje poškodoval.

V petek, nekaj čez 20. uro, je v Šentjurju, na Cesti Valentina Orožna, voznik osebnega vozila, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja, pripeljal z neprilagojeno hitrostjo in zapeljal proti trem peškam. Dve sta se uspeli pravočasno umakniti, v eno pa je trčil in jo lažje poškodoval. Voznika bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje.

V soboto popoldne se je v Mislinjski Dobravi lažje poškodoval kolesar, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padel po kolesarski stezi.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami smo v soboto obravnavali tudi v Šentjurju, kjer se je v trčenju treh osebnih vozil, poškodoval eden od voznikov.

V sobotnih popoldanskih urah se je v Kavčah lažje poškodoval mladoletni voznik kolesa z motorjem, ki je med umikanjem traktorju, zapeljal na bankino in padel.

Včeraj se je v prometni nesreči, do katere je prišlo v Krtincah, poškodoval mladoletni kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Kriminaliteta
V petek smo v Slovenskih Konjicah obravnavali poskus vloma v poslovne prostore. Storilcu v prostore podjetja ni uspelo vstopiti, je pa s poškodovanjem vhodnih vrat, lastnikom povzročil za okoli 1.000 € škode.

V petek smo bili obveščeni o požaru. Zagorelo je v kuhinji stanovanjskega objekta na Čečovjah, kjer je lastnik na štedilnik pristavil olje in pozabil nanj. Požar se je s štedilnika razširil še na kuhinjske elemente.

V soboto zjutraj smo bili obveščeni o tatvini okoli 500 litrov nafte, ki jo je neznani storilec ukradel iz rezervoarja poljskega tovornega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata.

V noči iz petka na soboto smo v Ločici ob Savinji obravnavali vlom v prostore podjetja. Storilci so iz sefa ukradli gotovino.

V Taboru smo včeraj obravnavali požar. Ogenj je uničil prazen skedenj. Do požara je prišlo zaradi udara strele.

Nezakonite migracije
Na avtocestnem počivališču Lopata smo v petek izsledili sedem državljanov Pakistana, ki so na nezakonit način vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Uspešen začetek novega delovnega tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran