radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 66 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi dveh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnem prostoru in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, goljufije, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

V priporu storilka in storilec, ki sta kradla na območju Novega mesta
V zadnjih dveh mesecih so policisti PP Novo mesto obravnavali več tatvin iz prodajaln v Novem mestu, predvsem na območju Bršljina. Prav tako so prijeli več prijav oškodovancev iz naselij v krajevni skupnosti Bučna vas. Tatovi so z dvorišč stanovanjskih hiš kradli različne predmete, z okenskih polic več hiš so bile odtujene rože. V vseh primerih so opravili oglede krajev kaznivih dejanj, zbirali obvestila in izvajali druge aktivnosti za izsleditev storilcev. Z namenom prijetja storilcev in preprečevanja tovrstnih ravnanj so svojo sicer pogosto prisotnost na tem območju še okrepili. Med preiskavami kaznivih dejanj so uspeli ugotoviti, da je večjega števila tatvin iz prodajaln osumljen 29-letni moški iz območja Brezja. Osumljencu so odvzeli prostost, s kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

5. 5. so prav tako v naselju Brezje odvzeli prostost 25-letni osumljenki. Ugotovili so, da je v noči na 3. 5. z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenjih Kamencah odtujila kolo, več otroških igrač in tri vreče z otroškimi oblačili. Letos so policisti zoper 25-letnico na tožilstvo podali kazenske ovadbe zaradi 20 kaznivih dejanj tatvine. Nadaljujejo s preiskavami in ugotavljajo okoliščine še 11-ih tatvin, katerih je prav tako osumljena 25-letnica. 6. 5. so jo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanjo odredil pripor.

Policisti PP Novo mesto se občanom zahvaljujejo za odlično sodelovanje in posredovanje informacij, ki so v veliki meri pripomogle k prijetju storilcev in uspešni preiskavi. Z različnimi oblikami dela in povečano prisotnostjo bodo v sodelovanju s krajani tudi v prihodnje zagotavljali varnost ljudi in premoženja.

Vlomi in tatvine
V noči na 8. 5. je v Dolenjih Kamencah nekdo s terase stanovanjske hiše odtujil kovinsko mizo.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolnji Stari vasi na območju PP Šentjernej je neznanec odtujil elektromotor in dva statorja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 450 evrov.

Med 5. 5. in 8. 5. je v Šmarjeških Toplicah neznanec s strehe objekta odtujil 30 metrov bakrenih žlebov in cevi.

V noči na 8. 5. je na Šentjernejski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v gostinski lokal. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 26. 4. in 3. 5. je v Škocjanu neznanec iz izobraževalne ustanove odtujil prenosni računalnik, zvočnike in projekcijsko platno.

Voznik lažje poškodovan
Nekaj po 12.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na cesti med Otočcem in Ratežem. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 37-letne voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. 19-letni voznik se je v nesreči lažje poškodoval.

Kršitelju zasegli avtomobil
Brežiški policisti so nekaj po 20. uri med kontrolo prometa v Gazicah ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Daewoo. Med postopkom so ugotovili, da 27-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v avtomobilu pa je prevažal več oseb, kot je dovoljeno. Vozil je tehnično neizpraven in neregistriran avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, Daewoo so zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelja pridržali
Okoli 20.30 ure so policisti PP Novo mesto posredovali v zasebnem prostoru v Novem mestu, kjer naj bi moški z vpitjem in grožnjami nadlegoval družinske člane. Zoper 56-letnega kršitelja, ki je bil pod vplivom alkohola in se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
Okoli 16.30 so policisti na območju Čateža ob Savi ustavili osebni avtomobil znamke BMW italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Rusije v vozilu prevaža tri državljane Turčije in tri državljane Egipta, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Čatež ob Savi, Rigonce) izsledili in prijeli 29 državljanov Pakistana, 17 državljanov Sirije, 11 državljanov Maroka, tri državljane Bangladeša, dva državljana Bolivije, državljana Rusije, državljana Toga, državljana Sierra Leone, državljana Šrilanke, državljana Nepala, državljana Konga, državljana Kitajske, državljana Afganistana in državljana Kube in na območju PP Metlika (Rosalnice) tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran