radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 87 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 277 klicev. Obravnavali so 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj roparske tatvine, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Brežice so okoli 22. ur v Kapelah zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila. Med postopkom so ugotovili, da 47-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,04 miligrama alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo, tovorno vozilo zasegli in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegi vozil
Med kontrolo prometa na območju Koprivnice so krški policisti nekaj pred 13. uro ustavili voznika kombija. Ugotovili so, da 21-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu kombi zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Okoli 13.30 so na avtocestnem postajališču Starine kontrolirali voznika tovornega vozila hrvaških registrskih znak. 33-letnemu državljanu Hrvaške, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so tovorno vozilo zasegli in ga privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine
V noči na 9. 5. je v Potočni vasi nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil lončnice in mavčni podstavek za rože in z vrta 35 sadik zelenjave.

Na Uršnih Selih je med 1. 5. in 9. 5. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil motorno žago in škropilnico. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Z dvorišča podjetja v Šentjerneju je med 8. 5. in 9. 5. nekdo odtujil avtomobilsko prikolico TPV.

Na Otočcu je v noči na 9. 5. neznanec skozi kletno okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil dve nahrbtni kosilnici in bakreno odtočno cev. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.100 evrov škode.

Med 8. 5. in 9. 5. je na Seidlovi cesti v Novem mestu nekdo iz garažne hiše odtujil osebni avtomobil Renault clio, bele barve, registrskih oznak NM DJ-231.

V Birčni vasi je med 8. 5. in 9. 5. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 8. 5. in 9. 5. je na Otočcu neznanec s strehe pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil bakrene odtočne cevi. Lastnika je oškodoval za 150 evrov.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Dobova, Čatež ob Savi, Rigonce, Nova vas pri Mokricah, Jereslavec, Brežice) izsledili in prijeli 24 državljanov Sirije, 14 državljanov Pakistana, deset državljanov Sierra Leone, devet državljanov Maroka, osem državljanov Konga, sedem državljanov Indije, sedem državljanov Gane, šest državljanov Rusije, tri državljane Kameruna, tri državljane Afganistana, tri državljane Palestine, dva državljana Bangladeša, dva državljana Alžirije, državljana Šrilanke in državljana Nepala in na območju PP Črnomelj (Marindol) dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran