radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniMed delom na gradbišču v Šempetru pri Gorici se je poškodoval 51-letni delavec
Včeraj, 9. maja v popoldanskih urah, smo bili obveščeni, da je pri delu na gradbišču na območju Šempetra pri Gorici poškodoval 51–letni delavec, državljan Hrvaške. Kasneje so ga oskrbeli v šempetrski bolnišnici. O dogodku je policija obvestila pristojno delovno inšpekcijsko službo. O vseh ugotovitvah bodo policisti PP Nova Gorica s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer kršitve javnega reda in miru na Tolminskem...
Včeraj, 9. maja popoldne, so policisti PP Tolmin obravnavali primer kršitve javnega reda in miru v enem od naselij v Baški grapi na Tolminskem, kjer je prišlo do spora med sosedi. V omenjenem sporu nihče ni bil poškodovan. Tolminski policisti so zoper enega od udeležencev spora oz. kršitelja uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev drugega odstavka ZJRM-1).

...in na Goriškem
Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 9. maja, obravnavali kršitev javnega reda in miru na območju Vrtojbe, kjer je prišlo do spora med sosedi. Policisti bodo kršitelju zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru (kršitev prvega odstavka ZJRM-1) izrekli opozorilo.

Na hitri cesti H4 v Rebrnicah zaradi okvare zagorelo tuje tovorno vozilo
Včeraj, 9. maja ob 12.51, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na odseku hitre ceste H4 med Nanosom proti Vipavi zagorelo tuje tovorno vozilo. Na kraju so policisti PP Ajdovščina z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je pred tretjim predorom Barnica na omenjeni hitri cesti Nanos – Vipava zaradi tehnične napake na motornem delu tovornega vozila zagorelo (oz. razneslo motor na vlečnem vozilu) tuje tovorno vozilo. Vlečno vozilo je pogorelo v celoti, prikolica, na kateri je bil naložen razsuti tovor (več deset ton pšenice) pa ni bila poškodovana oz. je bil poškodovan le priključni del omenjene prikolice. Prav tako v požaru ni bil poškodovan 49–letni voznik, državljan Madžarske, ki se je pravočasno umaknil oz. skočil iz kabine tovornega vozila. Kasneje so gasilci GRC Ajdovščina, PGD Vipava, Podnanos, Hruševje, Veliko Ubeljsko, Razdrto in Postojna požar na tovornem vozilu dokončno pogasili. Zaradi požara je po nestrokovni oceni na vozilu nastala večja materialna škoda v višini približno 28 tisoč evrov. Glede na vse ugotovitve so policisti tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Zaradi požara je bila hitra cesta H4 na omenjenem območju zaprta do 15.40 ure.

Povoženje divjadi
Danes, 10. maja ob 7.28, so prometni policisti na območju Pristave (Mestna občina Nova Gorica) obravnavali povoženje divjadi. Po sedaj zbranih podatkih je voznica avtomobila med vožnjo zadela srno, ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policiste danes, 10. maja ob 3.57 v nočnem času, obvestili o povoženju divjadi na Tolminskem oz. na glavni cesti Tolmin – Kobarid, na Volarski ravnini, kjer je voznik avtomobila povozil divjad (košuto). Po nezgodi je divjad s kraja zbežala neznano kam. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so tolminski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 9. maja ob 21.19, obravnavali povoženje divjadi (srna) tudi na območju Šempetra pri Gorici. Voznica je med vožnjo na šempetrski obvoznici, v smeri Volčje Drage, povozila omenjeno divjad, ki je na kraju poginila. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran