radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniTatvina samopostrežnega avtomata s hrano na Idrijskem
Policisti PP Idrija so včeraj, 10. maja zgodaj popoldne, obravnavali nedavno tatvino samopostrežnega avtomata s hrano, ki je bil nameščen na terasi enega od gostinskih lokalov v Idriji. S tem nezakonitim početjem je neznani storilec gospodarski družbi povzročil za približno 850 evrov materialne škode. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine (po prvem odstavku 204. člena KZ-1) policija še preiskuje.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Danes, 11. maja dopoldne, so policisti PPIU Nova Gorica na območju Nove Gorice 40–letni ženski v postopku zasegli aluminijasto folijo z rjavkasto snovjo in plastično vrečko z posušeno zeleno rastlino, saj obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti so zaseženo snov in posušeno zeleno rastlino poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno žensko uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 10. maja nekaj minut po 15. uri, so policisti v Šempetru pri Gorici ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršiteljici cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorija na Cerkljanskem udeleženo osebno vozilo in avtobus
Danes, 11. maja ob 7.13, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Cerkno, kjer je prišlo do trčenja med osebnim vozilom in avtobusom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila voznica avtomobila, ki je zaradi nepravilnega premika z avtomobilom trčila v avtobus. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Povzročiteljici prometne nezgode je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Med vožnjo povozil večji kamen in poškodoval karter vozila
Danes, 11. maja ob 5.53, so policiste obvestili, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo na cesti Spodnja Idrija – Travnik povozil večji kamen in poškodoval oljno kad (karter) avtomobila. Po nezgodi je bilo vozilo v nevoznem stanju. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom
Včeraj, 10. maja ob 15.50, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na območju Idrije. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik na parkirnem prostoru poškodoval drugo parkirano osebno vozilo ne da bi o tem obvestil oškodovanca oz. o tem obvestil policijo. Ko bodo policisti PP Idrija zaenkrat še neznanega povzročitelja prometne nezgode izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran