radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 58 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev.

Obravnavali so 9 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 4 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 23 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan je 45-letni domačin v koprski trgovini ukradel več prehrambenih izdelkov in alkoholnih pijač. Varnostnik ga je zadržal do prihoda policistov, ti pa so mu ukradene predmete odvzeli. Sledi mu kazenska ovadba in plačilni nalog, ker ni imel osebnega dokumenta.

Ob 12. uri smo dobili informacijo, da je zaposleni v javni ustanovi v Kopru prejel pošiljko z belim prahom. nemudoma so se izvedle aktivnosti po določenem protokolu, oseba je bila izolirana. Prah je bil analiziran na Veterinarski fakulteti, kjer je bil test na antraks negativen. Sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje grožnje.

Ob 21.40 nas je poklical občan in povedal, da so na Šmarski pri Kopru na cesti večji kosi železa. Policisti so ugotovili, da se je na tovornem vozilu, ki ga je peljal 51-letni državljan BiH, strgal pas za pritrjevanje tovora in je s priklopnega vozila na cestišče padel tovor (večji kos železa, težak približno 1500 kg). Voznik je na kraju plačal globo, delavci CPK so počistili vozišče.

Na Dolinski v Kopru so policisti ob 3. uri ustavili 20-letnega mladega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,52 mg/l alkohola. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 6.43 smo bili obveščeni, da je v tuneli Kastelec prometna nesreča, zato so tunel zaprli. Urejen je bil obvoz na regionalno cesto. Na kraju so policisti ugotovili, da je 70-letni voznik kombija iz Kopra vozil po desnem prometnem pasu avtoceste proti Kozini. Za njim je pripeljal 25-letni voznik tovornega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del kombija. Tega je odbilo v desno, kjer je trčil v steno predora, tovorno vozilo pa je odbilo v levo steno predora. Voznik tovornega vozila je po prvih podatkih lažje poškodovan. Povzročitelju sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Ob 8.56 je bil promet ponovno sproščen.

V Kopru je ponoči nekdo vlomil v lokal in ukradel denarnico z gotovino.

V Vanganelu je nekdo vlomil v skladišče in ukradel 19 plinskih jeklenk, v skupni vrednosti 700 evrov.

Ob 8.46 je zagorelo v Harijah, najprej garaža, zatem se je ogenj razširil proti stanovanjskemu objektu. Gasilci so požar že omejili. Policisti bodo opravili ogled kraja, ko bo požar pogašen.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran