radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Policisti Postaje prometne policije Celje so izvedli triurni poostren nadzor nad vožnjo voznikov tovornih vozil in voznikov avtobusov.

Namen nadzora je bil povečanje varnosti voznikov tovornih vozil in avtobusov v javnem cestnem prometu. Ustavili in kontrolirali so 13 voznikov tovornih vozil in avtobusov, pri katerih kršitev s področja Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih in preobremenjenosti vozil, niso zaznali.

Izstopajoča je bila kršitev voznika skupine vozil, ki je v cestnem prometu na priklopnem vozilu prevažal tovor, ki ni bil zavarovan in pritrjen, in je obstajala nevarnost, da med vožnjo pade z vozila ter kršitev voznika tovornega vozila po Zakonu o prevozu nevarnega blaga, saj je v cestnem prometu prevažal eksplozivne snovi brez pravilno izpolnjenih zahtevanih listin.

nepravilno nalozen tovor 1

nepravilno nalozen tovor 2

Zoper oba voznika in zoper obe pravni osebi so prometni policisti uvedli prekrškovna postopka, vozili pa do odprave pomanjkljivosti izločili iz prometa.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran