radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 12. 5. in 15. 5. posredovali v 205 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 637 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 26 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 36-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Izsledili pobeglega povzročitelja nesreče
Policisti PP Krško so bili 13. 5. dopoldne obveščeni o prometni nesreči v Krškem, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila trčil v avtomobil oškodovanca in odpeljal s kraja nesreče. Policisti so pobeglega 61-letnega povzročitelja nesreče izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 0,63 miligramov alkohola. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in bodo na podlagi ugotovitev zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Kršitelj s tremi promili alkohola
14. 5. popoldne smo bili obveščeni, da naj bi na parkirnem prostoru na Mirni voznik osebnega avtomobila z nezanesljivo vožnjo ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PP Trebnje so se takoj odzvali, voznika izsledili in ustavili na območju Trebnjega. Ugotovili so, da gre za 36-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,42 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu odvzeli vozniško dovoljenje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Metlika so v noči na 13. 5. v Jugorju pri Metliki zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Seat Ibiza. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,86 miligramov alkohola. Policisti PP Novo mesto so prav tako v noči na 13. 5. na Otoški cesti ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. 49-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,35 miligramov alkohola. Voznikoma so zasegli avtomobila in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Črnomaljski policisti prijeli vlomilce
V noči na 14. 5. so policisti PP Črnomelj na Belokranjski cesti izsledili in prijeli tri mladoletnike, ki so vlomili v bencinski servis. Med preiskavo so ugotovili, da so storilci skozi vrata vlomili v prostore prodajalne in odtujili večjo količino tobačnih izdelkov in več steklenic in pločevink z alkoholnimi pijačami. Vlomili so tudi v blagajno in odtujili denar. Z vlomom in tatvino so povzročili za okoli 1.500 evrov škode. Ukradene predmete so jim zasegli in vrnili osebju prodajalne. Policisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo.

Vlomi in tatvine
Med 10. 5. in 12. 5. je v Dolenjih Kamencah nekdo poskušal skozi vrata vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode.

V naselju Dolnje Impolje na območju PP Sevnica je med 11. 5. in 12. 5. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil električno kolo, dve kosilnici in več orodij za delo na vrtu. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 4.500 evrov.

V noči na 13. 5. je v Volčkovi vasi na območju PP Šentjernej nekdo vlomil v garažo ob stanovanjski hiši in odtujil dve kosilnici na nitko in dve motorni žagi. Lastnika je oškodoval za 2.000 evrov.

Oškodovanec nas je obvestil, da je med 6. 5. in 11. 5. v Dolenjih Kamencah nekdo iz odklenjenega pomožnega objekta ob stanovanjski hiši odtujil motorno žago in žago za beton. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.600 evrov.

Med 12. 5. in 13. 5. je v Dragatušu neznanec vlomil v prostore društva in odtujil agregat, akumulator in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

V Dolenji vasi pri Mirni Peči je med 11. 5. in 13. 5. nekdo poskušal vlomiti v nedograjeno stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, zaradi poškodb vrat pa je lastnika oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V naselju Boršt na območju PP Brežice je med 5. 5. in 14. 5. neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil žar za peko. Lastnika je oškodoval za 200 evrov.

V naselju Dvorce na območju PP Brežice je nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil žlebove.

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
12. 5. nekaj so policisti na območju Slovenske vasi ustavili voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Švedske v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. 13. 5. so na Obrežju kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak. 42-letni državljan Srbije je v kombiju prevažal 15 državljanov Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 14. 5. so pri Brežicah ustavili kombi italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Kitajske, z dovoljenjem za bivanje v Italiji, prevaža šest državljanov kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 12. 5. in 15. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Podgračeno, Brežice, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 64 državljanov Bangladeša, 43 državljanov Pakistana, 43 državljanov Maroka, 38 državljanov Nepala, 23 državljanov Afganistana, 19 državljanov Indije, 12 državljanov Rusije, osem državljanov Konga, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Alžirije, sedem državljanov Turčije, tri državljane Šrilanke, tri državljane Sirije in po enega državljana Somalije, Gane in Libije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Ostale zadeve
14. 5. ob 12.08 smo bili obveščeni, da naj bi se v notranjem bazenu na kopališču na območju PP Brežice utopil otrok in ga oživljajo. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov so otroka rešili iz vode, mu nudili prvo pomoč, reševalcem pa ga je uspelo stabilizirati. Otrok je bil kasneje odpeljan na zdravljenje v UKC Ljubljana. Na kraju dogodka sta bili preiskovalna sodnica, ki je prevzela ogled kraja in okrožna državna tožilka. Kriminalisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno okrožno državno tožilstvo v Krškem.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran