radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniNa ekološkem otoku zgoreli trije komunalni zabojniki
Včeraj, 14. maja ob 3.41, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru zabojnikov za komunalne odpadke v Kidričevi ulici v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec včeraj v nočnem času prišel do ekološkega otoka, ki se nahaja v neposredni bližini enega od tamkajšnjih stanovanjskih blokov in na neugotovljen način povzročil požar na enem od zabojnikov za mešane komunalne odpadke. Ogenj je nato zajel še dva zabojnika za komunalne odpadke. Kasneje so požar, v katerem so zgoreli trije zabojniki, dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Po dejanju je neznanec kraj zapustil in odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tujec se je v postopku s policisti izkazal s ponarejenimi dokumenti
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so med vikendom oz. v soboto, 13. maja v zgodnjih jutranjih urah, na počivališču Šempas ob hitri cesti H4 ustavili in kontrolirali avtobus italijanskih registrskih številk, ki je pripeljal iz Republike Italije. Pri kontroli potnikov na omenjenem vozilu se je ena oseba oz. tujec izkazal z dokumenti (s potnim listom in osebno izkaznico) Portugalske. V nadaljevanju so policisti pri preverjanju omenjenih dokumentov ugotovili, da gre pri obeh njegovih dokumentih za ponaredek oz. sta bila dokumenta ponarejena (sum kaznivega dejanja Ponarejanje listin, po tretjem odstavku 251. člena KZ-1). Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka oz. pri ugotavljanju istovetnosti tujega državljana ugotovljeno, da gre za 20-letnega državljana Afganistana, ki ima urejen status bivanja v eni od držav EU. Policija je glede obravnavanega primera obvestila tudi pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je omenjenega tujca prevzela v nadaljnjo obravnavo. Prav tako so policisti zoper tujega državljana ukrepali zaradi kršitve določil Zakona o tujcih. Po zaključenem postopku je tujec zapustil območje naše države.

Na Cerkljanskem se je med delom poškodoval občan
V soboto, 13. maja zgodaj popoldne, smo bili obveščeni o dogodku na Cerkljanskem, kjer se je na območju naselja Labinje (občina Cerkno) zaradi padca s strehe poškodoval občan. Slednjemu je med popravilom strehe zdrsnilo in posledično padel približno 3,5 metra na skladovnico hlodov ter se lažje poškodoval. Poleg policistov so bili na kraj napoteni tudi reševalci NMP ZD Idrija. Po nudeni oskrbi na kraju so poškodovanca odpeljali na nadaljnji pregled v UKC Ljubljana. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili.

V prometni nesreči na Ajdovskem lažje poškodovana voznica avtomobila
Včeraj, 14. maja v popoldanskih urah, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica peljala po Tovarniški cesti v Ajdovščini, iz smeri ulice Mirce proti Goriški cesti v Ajdovščini. Med vožnjo na omenjeni relaciji je z osebnim avtomobilom pripeljala do nepreglednega levega ovinka in zaradi neprilagojene hitrosti izgubila kontrolo nad avtomobilom zaradi česar je njeno vozilo zaneslo in obrnilo na levo stran vozišča ter z desnim bočnim delom trčilo v robnik. Po trku je vozilo odneslo na pločnik, nato pa s prednjim desnim bočnim delom avtomobila trčila v drevo. V prometni nesreči je bila voznica lažje telesno poškodovana in je kasneje sama poiskala zdravniško pomoč s splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Obravnavani primer kršitve s področja javnega reda in miru na Goriškem
Včeraj, 14. maja v večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v eni od igralnic na Goriškem, kjer sta se sprla dva tuja državljana. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je 45–letni moški v omenjenem sporu z odprto dlanjo udaril 50–letno žensko, oba državljana Kitajske. Policisti so omenjenemu moškemu zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda izdali plačilni nalog (nasilno in drzno vedenje, kršitev 6. člena ZJRM-1), prav tako so novogoriški policisti ukrepali zoper navedena tuja državljana zaradi kršitve določil Zakona o tujcih.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 14. maja ob 8.30, so prometni policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 26–letnega voznika osebnega vozila in mu nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.70 miligram alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Prav tako je bilo omenjenemu vozniku v postopku zasežena manjša količina posušene zelene rastline, saj je obstajal sum, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo rastlino so poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat pozitiven, bodo zoper moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so v soboto, 13. maja dopoldne, v naselju Vogrsko ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (opiati, benzodiazepini), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je voznik odločno odklonil. Prav tako je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Prometni policisti so mu vozilo zasegli, zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Tolminskem iz prometa izločili mlajšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Tolmin so v soboto, 13. maja v večernih urah, na območju naselja Gabrje (občina Tolmin) ustavili in kontrolirali 19-letnega voznika avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tolminski policisti so mu vozili zasegli (na podlagi 23. člena ZPrCP), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi
Danes, 15. maja ob 5.19, smo bili obveščeni o povoženju divjadi (srne) na cesti med Osekom in naseljem Črniče s strani voznice osebnega avtomobila. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila, kasneje so za divjad poskrbeli tamkajšnji lovci. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V soboto, 13. maja ob 2.37, smo bili obveščeni tudi o povoženju srne na cestni relaciji Zalošče – Batuje. Vozniku je med vožnjo na omenjeni relaciji pred vozilo skočila omenjena divjad in jo zadel. Na vozilu je nastala materialna škoda. Tudi ta primer so prometni policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so povoženje divjadi v soboto, 13. maja ob 2.23, obravnavali tudi policisti PP Ajdovščina na območju Otlice (občina Ajdovščina), kjer je voznica osebnega avtomobila povozila srno. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so ajdovski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, nesreče z divjimi živalmi se najpogosteje dogajajo, ko živali prečkajo cesto, ki sega v njihov življenjski prostor. Velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo. Samo tako bodo vozniki lahko pravočasno reagirali, če bo divjad pritekla na cesto in morebiti preprečili nesrečo

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran