radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 643 klicev, od tega 187 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 55 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, drzno tatvino, 15 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana v zadnjih 24 urah niso obravnavali nezakonitih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bil odtujen moped znamke Sachs, reg. Številk LJ K8-686 in čelada. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v pisarno, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 400 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gradbeni zabojnik, od koder je bil odtujen gradbeni material. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

Rop
Danes, nekaj po polnoči jena območju Viča do oškodovanca, ki je sedel na klopi, pristopila skupina petih moških in od njega zahtevala gotovino. Ker jim je ni hotel izročiti, so mu iz žepa odvzeli mobilni telefon in s kraja zbežali. Oškodovanec jih je zasledoval, zato ga je eden izmed njih tudi udaril. Pri tem je zadobil lažje poškodbe. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina
Včeraj, okoli 11.30 je v Trzinu do stanovanjske hiše pristopil storilec, ki se je oškodovanki predstavil kot delavec elektro podjetja, ter jo zvabil iz hiše. Med tem časom je drugi storilec preiskal notranjost hiše in iz nje odtujil gotovino. S kraja sta se odpeljala s kombijem svetlo sive barve. Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev osumljencev in bodo o okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Oškodovanci, običajno gre za starejše občane, so še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Delovna nesreča
Včeraj, okoli 14. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v Kočevju. Ugotovljeno je bilo, da je delavec opravljal dela v košari viličarja na višini. Pri premikanju viličarja je košara zanihala, delavec pa je padel ven na višini okoli 2 metra. Pri padcu se je huje poškodoval, vendar njegovo življenje po doslej znanih podatkih ni ogroženo. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar
Včeraj, nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o požaru v objektu v Žlebeh. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi uhajanja plina iz jeklenke prišlo do manjše eksplozije in posledično požara, ki je uničil en prostor v objektu. V požaru ni bil nihče poškodovan. Policisti še zbirajo obvestila v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti in bodo o vseh okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Danes, okoli 5. ure je v križišču Celovške ceste in Kosmačeve ulice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila pri zavijanju izsili prednost drugemu vozniku osebnega vozila. Drugi voznik se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19. ure je v križišču Celovške ceste in Pavšičeve ulice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznik osebnega vozila pri spreminjanju smeri vožnje zaprl pot vozniku mopeda, ki je nepravilno vozil po cesti namesto po kolesarski stezi. Voznik mopeda se je lažje poškodoval. Zoper povzročitelja in kršitelja sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 17. uri je na Slovenski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen avtobus in peški. Ugotovljeno je bilo, da sta dve neznani peški prečkali vozišče, ko je bila na semaforju prižgana rdeča luč, zato je moral voznik avtobusa močno zavirati, pri čemer pa se je potnica v avtobusu lažje poškodovala. Peški sta s kraja odšli brez ustavljanja. Policisti še zbirajo vsa obvestila o prometni nesreči.

Včeraj, okoli 14.30 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesarka zaradi nepravilnega premika trčila v bočni del osebnega vozila in nato padla po tleh. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12. ure je na Devovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, kjer je voznica osebnega vozila pri vključevanju v promet izsilila prednost drugi voznici osebnega vozila. Druga voznica in njena sopotnica sta se lažje poškodovali. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 10. uri je na Slovenski cesti prišlo do prometne nesreče v kateri je bil udeležen avtobus in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar naredil nepravilen premik in zapeljal tik pred avtobus, zato je moral voznik avtobusa močno zavirati, pri čemer pa so se trije potniki v avtobusu lažje poškodovali. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran