radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniVlomili v parkirano vozilo v Mirnu
Danes, 21. maja ob 16.53, smo bili obveščeni o vlomu v parkirano osebno vozilo na območju naselja Miren (pri Mirenskem gradu). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom današnjega popoldneva razbil zadnje desno stransko steklo in iz notranjosti avtomobila odvzel žensko torbico z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg denarnice z gotovino tudi druge osebne dokumente in bančne kartice). Po izvršenem vlomu je storilec skušal na bankomatu z ukradeno bančno kartico dvigniti gotovino, vendar mu to ni uspelo. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Vlomili v stanovanjsko hišo na Goriškem
Včeraj, 20. maja v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom skozi vhodna vrata v stanovanjsko hišo v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec po izvršenem vlomu pregledal notranje prostore in se znesel nad notranjim inventarjem. Po prvih podatkih je storilec iz objekta odtujil dva TV sprejemnika, nastalo škodo oškodovanci še ocenjujejo. Policija primer kaznivega dejanja še preiskuje.

V prometni nesreči III. kategorije na Tolminskem voznica in sopotnica v avtomobilu telesno poškodovani
Danes, 21. maja ob 12.45, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije s telesnimi poškodbami na cesti Roče – Slap ob Idrijci v občini Tolmin in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Po prvih podatkih je mlajša voznica avtomobila (v vozilu je bila tudi sopotnica) vozila po klancu navzdol proti Slapu ob Idrijci in med vožnjo v ostrem desnem ovinku z vozilom zapeljala naravnost z vozišča. Vozilo se je po travnatem pobočju prevračalo več deset metrov in na koncu obstalo na desnem boku. Po nesreči so poškodovani osebi na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, ki so 20-letno voznico avtomobila zaradi poškodb odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Drugo predvidoma huje telesno poškodovano 47-letno sopotnico pa so prevzeli člani dežurne ekipe HNMP in jo z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti bodo zoper voznico glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Konec tedna se je na Tolminskem huje poškodoval nemški motorist
V petek, 19. maja ob 15.52, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije na cesti med Kobaridom in Tolminom, v bližini kraja Volarje (občina Tolmin), kjer je padel in se huje poškodoval voznik motornega kolesa. Po prvih zbranih podatkih je 65-letni voznik motornega kolesa, državljan Nemčije, vozil iz smeri Kobarida proti Tolminu. Med vožnjo na omenjeni relaciji je na ravnem delu pred blagim levim ovinkom z motorjem zapeljal desno izven cestišča po nabrežini in trčil v drevo. Motorno kolo je odbilo levo na vozišče, nemški motorista pa je obležal v jarku. Glede na ugotovljena dejstva je tuja krivda izključena. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so ga na kraju oskrbeli. Kasneje so poškodovanega tujega motorista prevzeli člani dežurne ekipe HNMP in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Vožnja pod vplivom alkohola
Danes, 21. maja v nočnem času, so policisti PP Ajdovščina v Ajdovščini ustavili in kontrolirali 22-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil mlajši voznik pod vplivom alkohola (0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a člena ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina danes, 21. maja v nočnem času, v Vipavi ustavili in kontrolirali 26-letnega voznika (začetnika). Tudi njemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je slednji imel v organizmu 0,49 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran