radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 609 klicev.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 z lažjimi poškodbami in danes zjutraj 1 s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 7 tatvin, 3 vlome, 2 kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari ter nasilje v družini.

Zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 12 primerih (4x v zasebnih prostorih in 8x na javnih krajih).

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 56 nezakonitih prehodov državne meje.

Petek, 19. 5. 2023
Malo po 6. uri so izolski policisti ustavili 47-letno žensko, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,76 mg/l. Nato so ustavili še 19-letnika (mladi voznik), ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,28 mg/l, hkrati pa je bil pozitiven še na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil ter odklonil strokovni pregled. Obema so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njiju napisali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Na eni izmed sežanskih bank so pri štetju dnevnih izkupičkov našli ponarejen bankovec za 10 evrov. Policisti o osebi, ki ga je vnovčila zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Ob 14. 15 so policisti na Malem otoku pri Postojni ustavili mladoletnika z mopedom. Ker ni posedoval vozniškega dovoljenja so mu policisti moped zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Brez vozniškega dovoljenja in veljavne registracije je z mopedom po obalni cesti med Izolo in Koprom vozil tudi 46-letni moški. Moped mu je bil zasežen, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog.

Ob 15.39 je 56-letni moški v Piranu kričal in žalil več oseb. Na kraju so posredovali piranski policisti, ki so moškemu izdali plačilni nalog.

Ob 19.32 je bil na cesti med Divačo in Razdrtim ustavljen 39-letni voznik kombija, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,41 mg/l. Moškemu je bil izdan plačilni nalog.

Sobota, 20. 5. 2023
Ob 2.31 so koprski policisti zaradi hrupa posredovali na Kidričevi cesti v Kopru. Ugotovljeno je bil, da je 19-letni moški kršil določila Zakona v varstvu javnega reda in miru, zato mu je bil izdan plačilni nalog.

Koprski prometni policisti so ob 5.uri na hitri cesti nad Jagodjem ustavili 19-letnega voznika začetnika, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,44 mg/l. Policisti so moškemu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 7.39 so policisti posredovali na vlaku, kjer je javni red in mir, v vinjenem stanju kršil 58-letni moški. Ker se ni umiril in ni upošteval zakonitih ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil zaradi kršitev izdan plačilni nalog.

Ob 13.27 so imeli pri Klancu na Kozini policisti v postopku 19-letnega moškega, ki je moped vozil brez vozniškega dovoljenja. Moped so mu policisti zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Babičih so policisti ob 17.45 ustavili 78-letno voznico osebnega avtomobila, ki ji je alkotest pokazal rezultat 0,93 mg/l. Voznici so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njo podali obdolžilni predlog.

Ob 20.54 so koprski prometni policisti v Izoli ustavili 47-letno voznico, ki ji je alkotest pokazal rezultat 1,11 mg/l. Voznici so odvzeli vozniško dovoljenje in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi obdolžilni predlog.

Nedelja, 21. 5 2023
Ob 2.22 so policisti v Piranu, mladoletniku zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zoper njega bo uveden hitri postopek.

Ob 4.35 po policisti v Luciji ustavili 25-letnega moškega, ki je mladi voznik in mu je alkotest pokazal rezultat 0,56 mg/l, hkrati pa je bil pozitiven še na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom mamil. Odrejen strokovni pregled je voznik odklonil, zato so mu policisti odvzeli vozniško in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

Med Kastelcem in Petrinjami so prometni policisti ob 15.10 ustavili 24-letnega motorista, ki je vozil s hitrostjo 189 km/h. Motorno kolo je bilo moškemu zaseženo, začasno pa mu je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Neznani storilec je tekom dneva vlomil v eno od počitniških prikolic v Avtokampu Lucija in od tam odtujil denar in prenosni računalnik. Škode je za 1.500 evrov. Policisti so opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ob 23. uri so policisti v okolici Kopra obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnemu moškemu je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba.

Ponedeljek, 22. 5. 2023
Okoli 1. ure zjutraj je na Kraigherjevi ulici v Postojni prišlo do požara na osebnem avtomobilu Peugeot 3008. Ogenj se je nato razširil še na 3 sosednja vozila ter fasado stanovanjskega bloka. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi tehnične napake, škode je za približno 40.000 evrov. Dopoldan bodo policisti in kriminalisti opravili ogled.

Ob 5. uri smo prejeli klic o prometni nesreči, ki se je zgodila na hitri cesti pri Škofijah. Policisti so z ogledom kraja nesreče ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v pokončno zaporo, nato pa še v tovorno prikolico DARS. V prometni nesreči se je voznik hudo telesno poškodoval, odpeljan je bil na zdravljenje v bolnišnico. Po končani preiskavi bodo policisti zoper njega ustrezno ukrepali.

Jure Griljc, mag. prav.
vodja sektorja uniformirane policije
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran