radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 126 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 48:

  • sedem s področja kriminalitete, od tega o štirih tatvinah;
  • 17 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o petih z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • osem s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvah na javnem kraju in dva o kršitvah v zasebnem prostoru;
  • štirje o dogodkih, od tega o nesreči pri delu, o nesreči v naravnem okolju, o najdbi NUS in o dveh povoženih divjadih.

policija splosniPrometna nesreča s telesnimi poškodbami:
O prometni nesreči, ki so jo včeraj obravnavali kranjski policisti okoli 11.55 na semaforiziranem prehodu za pešce na Oldhamski cesti v Kranju, smo vas obveščali že včeraj s posebnim obvestilom.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 20.25 obveščeni o prometni nesreči na območju Kranja. 60-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal s ceste in se z avtomobilom prevrnil na bok. Vozil je pod vplivom alkohola (0,89 mg/l). Na kraju so bili reševalci in gasilci. Policisti zanj za prometno nesrečo vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo pod vplivom alkohola bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 22.15 in 23.00 obveščeni o prometni nesreči na gorenjski avtocesti proti Karavankam, med odsekom Lesce-Jesenice. 61- in 20-letni voznici sta zaradi vožnje preblizu roba vozišča trčili v usmerjevalno tablo delovišča. Policisti za obe vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekršek:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 19.25 obravnavali 23-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo, saj za podaljšanje le tega pri upravnem organu, ni predložil veljavnega zdravniškega spričevala. Avtomobil so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Nesreča pri delu:
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 10.40 obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih s katerimi razpolagamo, je 27-letni delavec podjetja na tovorno vozilo natovarjal steklene panele, kjer je eden počil. Delavec se je pri tem telesno poškodoval. Prvo pomoč mu je na kraju nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Brnika in Ljubelja.

NUS:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 6.15 obveščeni o najdbi neeksplodirane topovske granate z druge svetovne vojne, jugoslovanske izdelave, kalibra 75 mm, ki so se uporabljale za proženje plazov. Najdena je bila na skalnem podoru markirane planinske poti Rudno Polje-Vodnikov dom. Strokovno usposobljeni delavci Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (NUS), so neeksplodirano sredstvo strokovno uničili. Zaradi nedostopnosti terena so pri zavarovanju kraja sodelovali tudi policisti gorske policijske enote in helikopter Slovenske policije. Policisti so najdbo ustrezno dokumentirali.

Po podatkih Planinske zveze Slovenije je pot proti Velem polju na odseku Gornja planina Tosc - Na zagonu do preklica zaprta. Prosijo, da se na to področje ne podajate. Več informacij o prehodnosti te poti na: https://www.pzs.si/novice.php?pid=16355

Naravno okolje:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 15. ure obveščeni o 54-letni tuji pohodnici, ki se je poškodovala na gozdni poti. Omenjena je skupaj s partnerjem kolesarila po gozdni cesti proti Homu, na območju Bleda. Z gozdne poti sta nato peš odšla po gozdni poti proti Blejskemu Vintgarju. Ker je bila pot ozka, strma, blatna, mokra in spolzka, saj so bile vremenske razmere neugodne, sta se obrnila in odšla nazaj od koder sta prišla. Med hojo je pohodnica stopila preblizu roba poti in skupaj s kolesom, ki ga je porivala ob sebi, padla po travnatem pobočju in se ustavila približno 20 metrov nižje. Bila je telesno poškodovala. Na kraju so ji pomoč nudili gorski reševalci, zdravstveno osebje in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti so dogodek ustrezno dokumentirali.

Preventiva - Varnost planincev, pohodnikov, gornikov:
V gore se odpravite primerno opremljeni. Zaradi morebitnih spreminjajočih vremenskih razmer in s tem nevarnosti za nesreče, vam pred odhodom v vidsokogorje svetujemo sprotno spremljanje (ARSO: http://www.arso.gov.si/; Gorske reševalne zveze Slovenije: https://www.grzs.si/ in Planinske zveze Slovenije: https://www.pzs.si/). Želimo, da ste v visokogorju varni.

Preventivne nasvete za planince, pohodnike in gornike si lahko preberete tudi na spletni strani policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/2440-nasveti-za-pohodnike-planince-gornike in https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-na-dopustu-v-gorah-ob-vodi-na-snegu/nasveti-za-pohodnike-planince-in-gornike

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran