radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 613 klicev, 192 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 59 nanašalo na kriminaliteto, 41 na javni red in mir, ter 72 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost in zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so dva posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Ribnice so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete ter prehrambne izdelke. Po prvi oceni je nastalo za okoli 1.200 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog
Cerkniški policisti so na podlagi zbranih obvestil in pridobljene odredbe za hišno preiskavo, zaradi suma kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, v začetku tega tedna pri osumljencu v okolici Cerknice opravili hišno preiskavo. Med preiskavo je bila zasežena večja količina različnih vrst prepovedane droge, pripomočki za gojenje ter pištola in strelivo. Zoper 26 letnega osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, zaradi posedovanja orožja pa bo zoper njega uveden prekrškovni postopek.

zaseg droge cerknica

Prometne nesreče:
Danes, okoli 4.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik e-skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23.50 se je na Obvozni cesti izven naselja Ljubljana zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa se je na travi prevrnilo na streho. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 19.30 se je na Tomačevski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženec na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja vozil v napačno smer in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na cesti od Zagorja ob Savi proti Litji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Litije zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran