radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPrometni nesreči s telesnimi poškodbami
Včeraj v dopoldanskem času se je v Murski Soboti zgodila prometna nesreča v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je izgubila nadzor nad kolesom in padla ter se lažje telesno poškodovala. Zoper kolesarko sledi plačilni nalog.

Ob 16.32 uri pa smo bili policisti obveščeni o prometni nesreči v naselju Krajna v kateri sta bila udeležena lahko motorno vozilo (e-skiro) in voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši mladoletnik vozil e-skiro, na katerem je prevažal sopotnico in v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila. Po trčenju sta oba potnika e-skiroja padla po vozišču. Voznik e-skiroja je bil v prometni nesreči lažje, potnica pa huje telesno poškodovana. Oba med vožnjo nista uporabljala zaščitne varnostne čelade. Zoper mlajšega mladoletnika sledi kazenska ovadba na ODT Murska Sobota.

Na naših ulicah je čedalje več e-skirojev, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Priljubljeni so zlasti v lepem in toplem vremenu, vendar pa je vožnja z njimi lahko tudi nevarna. E-skiroji se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarno pa je, če njihovi vozniki ne upoštevajo predpisov. Najpogostejša vzroka za nastanek prometnih nesreč sta namreč neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Več nasvetov policistov in pravila, ki jih morajo upoštevati vozniki e-skirojev: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/113537-varno-z-e-skirojem

Delovna nesreča
Minuli torek, ob 10.33 uri smo bili policisti obveščeni o delovni nesreči v Lendavi. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da so delavci opravljali dela na strehi objekta. 43-letni delavec je padel z višine okrog 10 metrov na betonska tla in podlegel poškodbam. Ogleda kraja sta se udeležila preiskovalni sodnik in državni tožilec. Odrejena je bila sodna obdukcija. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran