radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 6 min.)

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije na Bovškem huje poškodovan 61-letni kolesar
Včeraj, 24. maja ob 16.40, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije blizu naselja Kal-Koritnica na Bovškem zaradi kršitve pravil vožnje z vozilom po cesti (kršitev 3. odstavka 37. člena ZPrCP) in v kateri je bil huje telesno poškodovan 61-letni kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je 79–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Nizozemske (povzročitelj), vozil na regionalni cesti I. reda iz vasi Kal-Koritnica proti Bovcu. Ko je pripeljal do desnega nepreglednega ovinka je nizozemski voznik z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svoji strani oz. po smernem vozišču s kolesom peljal 61–letni kolesar. Voznik avtomobila je s prednjim levim delom avtomobila trčil v kolesarja, ki ga je po trku z vozilom odbilo v zraka in nato padel na bližnji travnik, približno pet metrov od levega roba vozišča. Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so hudo poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli. Poškodovanca so kasneje prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so hudo poškodovanega kolesarja z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Bovški policisti skladno z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici prometno nesrečo obravnavajo v smeri suma kaznivega dejanja Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).

V prometni nesreči z materialno škodo v Volčji Dragi udeleženo tovorno vozilo in avstrijski motorist
Danes, 25. maja ob 10.40, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Volčji Dragi in v kateri sta bila udeležena 29–letni voznik motornega kolesa, državljan Avstrije in voznik tovornega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je voznik tovornega vozila blizu ene od gospodarskih družb v Volčji Dragi zapeljal vzvratno z namenom, da bi zavil v ulico, pri tem pa z zadnjim delom tovornega vozila zadel motorno kolo, s katerim je bil približno pet metrov za njim zaustavljen avstrijski motorist. V prometni nesreči na srečo nihče ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so vozniku tovornega vozila zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega in drugega odstavka 42. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije v Cerknem udeleženi dve vozili
Včeraj, 24. maja ob 10.06, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije v naselju Cerkno (Goriška cesta) zaradi neupoštevanja pravil prednosti in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja pravil prednosti, in sicer je voznika osebnega avtomobila prevozila znak za izrecne odredbe (»Stop« znak) in izsilila prednost vozniku tovornega avtomobila. Med njunimi vozili je prišlo do bočnega trčenja. V prometni nesreči je bila voznica avtomobila predvidoma lažje telesno poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Poleg idrijskih policistov so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci PGD Idrija in Cerkno, ki so s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili poškodovano voznico in ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija na omenjeni kraj. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška bodo policisti zoper povzročiteljico prometne nesreče podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča z majhno poškodbo v Kromberku pri Novi Gorici
Danes, 25. maja ob 11.11, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa) so policisti Policijske postaje Nova Gorica v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.

Tatvina goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu
Včeraj, 24. maja nekaj po 4. uri zjutraj, so policiste obvestili o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču ob hitri cesti H4 v Šempasu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz tujega tovornega vozila znamke Scania s priklopnikom iz rezervoarja vozila izčrpal oz. ukradel približno 300 litrov dizelskega goriva in po izvršenem kaznivem dejanju s kraja odšel neznano kam. Z omenjenim dejanjem je bila gospodarski družbi na Poljskem povzročena materialna škoda za približno 490 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več preventivnih nasvetov Policije za preprečevanje tovrstnih kaznivih dejanj na avtocestnih počivališčih: https://www.policija.si/index.php/sl/preventiva-/kriminaliteta/67031-tatvine-na-avtocestnih-poivaliih-poskrbite-za-varnost-svojega-imetja

Tatvina kolesa na Goriškem
Včeraj, 24. maja v večernih urah, so policisti v Novi Gorici obravnavali tatvino kolesa izpred telovadnice ene od šolskih ustanov (Delpinova ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec včeraj popoldne izpred omenjene telovadnice ukradel nezaklenjeno kolo znamke Olympia Camoscio, zelene barve. S tem kaznivim dejanjem je nepridiprava oškodovanki povzročil materialno škodo za približno 100 evrov. S strani oškodovanke je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja. Tatovi tudi niso izbirčni, kajti kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Zapišite si tudi podatke o kolesu, po možnosti ga fotografirajte. Ko prijavijo krajo, znajo namreč oškodovanci navadno povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku. Če vam ukradejo kolo, je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov na spletni strani policije (https://www.policija.si/seznam-najdenih-predmetov). Storilci lahko namreč kolo uporabijo samo kot transportno sredstvo in ga potem zavržejo. Takšna kolesa so evidentirana kot najdena. Če ni mogoče ugotoviti lastnika, so kasneje prodana na dražbi najdenih stvari. Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Poškodovanje parkiranega avtomobila na Tolminskem
Danes, 25. maja ob 9.27, so policisti PP Tolmin obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila (poškodba vrat vozila), ki je bilo parkirano pred trgovino v Tolminu. Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi
Danes, 25. maja ob 6.37, so policisti PPP Nova Gorica obravnavali povoženje divjadi na cesti proti naselju Čepovan (na ravnini proti Puštalam), kjer je voznica avtomobila povozila srno. Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako je voznica osebnega avtomobila včeraj, 24. maja zvečer, na območju naselja Miren (pri čistilni napravi) povozila divjad (srno). Omenjena divjad je po trku z vozilom na kraju poginila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran