radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj sprejeli 309 klicev občanov. 83 je bilo interventnih, trije nujni.

23 zadev je bilo s področja kriminalitete, 34 s področja prometne varnosti in 14 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Obravnavali smo pet prometnih nesreč, ki so se končale z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Laškem je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo padla kolesarka in pri padcu lažje telesno poškodovala.

Tudi v Mozirju so policisti obravnavali padec kolesarke, ki se je prav tako končal z lažjimi telesnimi poškodbami.

V Šmarju pri Jelšah je prišlo do prometne nesreče, kjer je 74 leni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila, ki je pravilno vozil po prednostni cesti. Povzročitelj in njegova sopotnica sta v trčenju zadobila lažje telesne poškodbe.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali osemkrat, štirikrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnih prostorih. Pridržali smo enega kršitelja.

Kriminaliteta
Vlomljeno je bilo v stanovanjsko hišo v Celju, odtujena je bila varnostna kamera in dokumenti.

V Velenju je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, kjer je storilec v času krajše odsotnosti lastnikov preiskal prostore ter odtujil manjšo vsoto gotovine. Policisti so na podlagi zbranih obvestil v bližini prijeli 46 letnega domačina, ki je ustrezal opisu storilca ter ga pridržali. Ugotovljeno je bilo, da je imel pri sebi večjo vsoto gotovine, katera mu je bila zasežena. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem izvora zasežene gotovine.

V Celju je bilo vlomljeno v osebni avtomobil. Storilec je razbil steklo na voznikovih vratih, pregledal notranjost, vendar ni bilo nič odtujenega.

V Žalcu so policisti obravnavali tatvino registrske tablice.

V Celju so policisti obravnavali tatvino artiklov iz trgovine.

V Mozirju smo obravnavali nasilje v družini. Nasilnežu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba.

Lep in varen vikend vam želimo iz Policijske uprave Celje.

Božidar Pezdevšek
vodja centra
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran