radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 279 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 107:

  • 13 s področja kriminalitete, od tega o vlomu, o treh poškodovanjih tuje stvari in o tatvini;
  • 34 s področja prometne varnosti, od tega o petih prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami, sedmih z materialno škodo, policisti so pridržali eno voznico in zasegli en avtomobil;
  • 26 s področja javnega reda in miru, od tega 10 o kršitvah na javnem kraju;
  • 18 o dogodkih, od tega o dveh požarih, o pogrešani osebi, o nesreči pri delu in o povoženi divjad.

policija splosniVlom:
Blejski policisti so v soboto nekaj pred 13. uro obravnavali vlom v počitniški objekt. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi vhodna vrata in si iz notranjosti protipravno prilastil več električnih kablov ter orodje. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Jeseniški policisti so v soboto na območju Jesenic obravnavali tri primere poškodovanja parkiranih avtomobilov pred večstanovanjskimi objekti ali v garažah. Neznani storilec je na enem poškodoval brisalce, zadnje steklo in vzvratno ogledalo. Na drugem in tretjem pa samo brisalce. Dejanja je izvršil iz petka od 14. ure na soboto do 8. ure. Policisti o dejanjih zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva in zaprosilo:
Zaradi ponavljajočih se dejanj vam svetujemo, da ste na območju Jesenic pozorni na zadrževanje oseb okoli parkiranih avtomobilov po parkirnih površinah in garažnih hišah pred večstanovanjskimi objekti, stolpnicami ter na nenavadne okoliščine, ki bi vzbujale sum, da bi bilo lahko storjeno kaznivo ravnanje. Z do sedaj izvedenimi aktivnostmi nam storilca še ni uspelo izslediti.

S skupnim sodelovanje lahko preprečimo, da bi bilo jutri poškodovano vaše vozilo. Skrb nas vseh je, da živimo varno in da je varno naše premoženje.

Prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o teh dejanjih oziroma ste bili mogoče priča, da se oglasite na Policijski postaji Jesenice ali pokličete na telefon 04/582 13 00 ali 113 ali anonimni telefon 080 1200. Lahko tudi pišeta na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Hvala.

Prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
O več petkovih prometnih nesrečah smo vas že obveščali s posebnim obvestilom.

Prometne nesreče z materialno škodo:
Škofjeloški policisti so danes okoli 2.35 na cesti Železniki-Škofja Loka obravnavali prometno nesrečo, v kateri je 27-letni voznik zapeljal z vozišča in trčil v prometni znak in nato še v drog javne razsvetljave. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Tržiški policisti so v petek nekaj čez 14. uro obravnavali 50-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Z obdožilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjskogorski policisti so v petek nekaj čez 17. uro imeli v postopku 22-letnega voznike e-skiroja. Odredili so mu hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. Strokovni pregled je odklonil. Policist zanj vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so danes okoli 2.20 obravnavali 42-letno voznico, ki je vozila avtomobil pod vplivom alkohola (0.90 mg/l). Policisti so jo pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Javni red in mir:
Škofjeloški policisti so v petek okoli 11. ure na območju Škofje Loke imeli v postopku 37- in 18-letni državljanki Romunije, ki sta pobirali prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote za ta dejanja. Obema so izdali globo.

Kranjski policisti so v petek okoli 12. ure obravnavali 88-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do drugega moškega. Po prihodu na kraj se je nedostojno vedel tudi do policistov. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:
O pogrešani osebi s petka, ki je bila z območja Radovljice, smo vas že obveščali s posebnim obvestilom. Obvestilo dopolnjujemo, da je za izsleditev osebe potekala iskalna akcija na območju Radovljice. V njej je sodelovalo večje število radovljiških policistov, vodnik policijskega psa, vodnik reševalnega psa gorske reševalne službe, trije vodniki Enote reševalnih psov Slovenije in helikopter Slovenske policije. Oseba je bila najdena in je z njo vse v redu. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Požari:
Kranjski policisti so bili v petek nekaj čez 15. uro obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj več stanovanjskega objekta. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 44-letni lastnik stanovanja, na balkonu pustil prižgan cigaretni ogorek. Prišlo je do požara in gostega dima na balkonu stanovanja. Objekt ni bil poškodovan. Preventivno je bilo evakuiranih pet oseb. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda znaša okoli 50 evrov. Policisti so opravili ogled in zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja.

Radovljiški policisti so bili v petek nekaj čez 14. uro obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj večstanovanjske hiše. Po podatkih s katerimi razpolagamo je lastnik stanovanja na štedilniku pustil ponev z oljem. Olje se je vžgalo in prišlo je do požara. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 200 evrov. Ogenj je lastnik z gasilnim aparatom pogasil sam. Na kraj so bili tudi gasilci. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto nekaj čez 17. uro obveščeni o požaru v smetnjaku. Ogenj so pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Jesenic.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran