radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 101 klic. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

 • pet s področja kriminalitete, od tega o vlomu, o tatvini dveh koles z motorjem in o tatvini;
 • 12 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in treh z materialno škodo;
 • 14 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvah na javnem kraju in dva o kršitvah v zasebnem prostoru;
 • pet o dogodkih, od tega o dveh gorskih nesrečah.

policija splosniVlom:
Škofjeloški policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi pritlično okno in si iz notranjosti protipravno prilastil gotovino in nakit. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tatvini:
Kranjski policisti so včeraj okoli 18.30 obravnavali tatvino skuterja, znamke Piaggio, modre barve, letnik 2001. Neznani storilec je tatvino izvršil čez vikend v enem izmed stanovanjskih blokov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so včeraj okoli 18.35 obravnavali tatvino kolesa z motorjem, znamke Tomos, tip Hip Hop delivery, rumene barve, letnik 2008, reg. št. KRLC-26. Neznani storilec je tatvino izvršil čez noč pred enim izmed stanovanjskih blokov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 19.45 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti pred počivališčem Hrušica, v smeri Ljubljane. Voznica, ki je bila samoudeležena, ni vozila po sredini voznega pasu in povzročila prometno nesrečo. Bila je pod vplivom alkohola (0,33 mg/l). Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
Škofjeloški policisti so bili včeraj okoli 11.15 obveščeni o 48-letni planinki, ki se je poškodovala pri sestopu iz Ratitovca. Pomoč na kraju ji je nudila ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bila prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Kranjskogorski policisti so bili včeraj okoli 14.30 obveščeni o 57-letni tuji obiskovalci slapa Peričnik, ki ji je pri sestopanju spodrsnilo in se je telesno poškodovala. Pomoč na kraju so ji nudili gorski reševalci in jo prenesli do ceste, od koder je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Povečan promet z možnostjo zastojev zaradi zaključka praznikov v tujini:
Zaradi zaključka praznikov v nekaterih državah se pričakuje tekom današnjega dne povečan promet na gorenjski avtocesti, iz smeri notranjosti proti predoru Karavanke in naprej proti Avstriji.

Vsem udeležencem zato svetujemo:

 • naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili
 • naj vozijo strpno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela
 • naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa
 • da, zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta
 • naj se med vožnjo izognejo uporabi mobilnega telefona
 • naj za volan sedejo samo trezni
 • naj s seboj na pot vzamejo zadostno količino tekočine
 • naj v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti
 • naj ustvarijo reševalni pas
 • naj upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov, itd. in
 • naj spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran