radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 4 - 7 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 5. in 29. 5. posredovali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 663 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, groženj, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov, tatvin, goljufije in zatajitev. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kolesaril po avtocesti
26. 5. nekaj po 18. uri smo prejeli več klicev voznikov o moškem, ki naj bi kolesaril po avtocesti iz smeri počivališča Starine proti Novem mestu. Policisti so se takoj odzvali, 21-letnega kršitelja izsledili in ga varno pospremili do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Trebanjski policisti so bili 26. 5. okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri Preski pri Dobrniču. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovore 65-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 23-letnega voznika. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Trčil v kolesarja
O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila v Cerkljah ob Krki so bili brežiški policisti obveščeni 27. 5. okoli 9.30. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila srečanja v križišču trčil v 60-letnega kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik kombija zapeljal s ceste
Na območju Sel pri Raki (PP Krško) je 27. 5. nekaj pred 23. uro voznik kombija zapeljal na levo smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in se večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega 24-letnega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Za volan je bil mladoletnik
Policisti so v noči na 28. 5. med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti v Novem mestu zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj sprva znakov policistov ni upošteval, zato so zapeljal z njim in ga ustavili pri križišču v Ločni. Med postopkom so ugotovili, da gre za 16-letnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Voznik pod vplivom alkohola z vozilom obstal na tirih
V noči na 28. 5. so bili policisti PP Sevnica obveščeni, da naj bi med Sevnico in Gornjih Brezovim voznik osebnega avtomobila obstal na železniških tirih. O dogodku so bile takoj obveščene pristojne službe, gasilci so avtomobil odstranili s tirov. Policisti so ugotovili, da je 27-letnik voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniške tire v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na tire, kjer je obstal. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 miligramov alkohola, je v vozilu prevažal 24-letnega potnika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Vlomi in tatvine
V noči na 26. 5. je v Bršljinu v Novem mestu nekdo iz tovornega vozila odtujil dva akumulatorja.

V Novi vasi pri Mokricah je med 25. 5. in 26. 5. neznanec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil 200 evrov.

Med 25. 5. in 26. 5. je na Šentjernejski cesti v Novem mestu nekdo iz garaže stanovanjskega bloka odtujil električni skiro znamke Trevi Velociptor, temno zelene barve in polnilno postajo. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.500 evrov.

V noči na 28. 5. so v Šmarjeških Toplicah neznanci vlomili v prostore prodajalne. Policisti in kriminalisti nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin in aktivnostmi za izsleditev storilcev.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolu pri Šmarjeti je 27. 5. nekdo odtujil traktorski vitel. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov.

Posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru
26. 5. nekaj pred polnočjo smo bili obveščeni o večjem in množičnem pretepu na prireditvenem prostoru na Glavnem trgu v Novem mestu. Na kraj je bilo napotenih več policistov, ki so vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi prišlo do spora in pretepa oseb, ki se med seboj poznajo. Eden izmed kršiteljev je med prepirom drugega zabodel v roko. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, prav tako so v bolnišnico odpeljali še dva udeleženca pretepa. Še en moški naj bi bil lažje poškodovan, vendar je pred prihodom policistov kraj zapustil. Našli in zasegli so tudi nož, enemu izmed kršiteljev iz naselja Poganška ulica pa so zasegli hladno orožje bokser. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vseh okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo zoper osumljence na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo oziroma jim zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

27. 5. ob 1.14 smo ponovno prejeli več klicev na pomoč, ker naj bi na prireditvenem prostoru prišlo do pretepa, varnostniki pa naj ne bi mogli obvladati kršiteljev. Na kraj so bili takoj napoteni policisti, ki so 27-letnega kršitelja iz naselja Prapreška Pot izsledili in vzpostavili javni red in mir. Ker ni upošteval ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga obvladali. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, žalil obiskovalce, v njih metal steklenice, jih spodbujal k pretepu, med postopkom je žalil tudi policiste. Odvzeli so mu prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

Tudi 27. 5. nekaj po 5. uri smo prejeli obvestilo, da naj bi na prireditvenem prostoru več oseb nadlegovalo strežno osebje, med sabo so se prerivali, vpili in niso upoštevali navodil varnostnikov. Osebe so pred prihodom policistov pobegnile s kraja in policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete kršiteljev.

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo
26. 5. so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Državljan Hrvaške je v vozilu prevažal dva državljana Rusije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako 26. 5. so na Obrežju kontrolirali državljana Ukrajine, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 27. 5. so v Rigoncah kontrolirali državljana Rusije, ki je prevažal državljana Kitajske in državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so med 26. 5. in 29. 5. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Loče, Mokrice) izsledili in prijeli 103 državljane Bangladeša, 58 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 47 državljanov Rusije, 35 državljanov Indije, 23 državljanov Sirije, 20 državljanov Afganistana, 11 državljanov Nepala, deset državljanov Konga, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Kube, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Palestine, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije in po enega državljana Libije in Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran