radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 185 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 477 klicev.

Obravnavali so 34 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 7 vloma in 11 tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 21 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjem vikendu obravnavali 32 nezakonitih prehodov državne meje.

26. 5.
V Bertokih so dopoldan ustavili 36-letnega voznika tovornega vozila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Stepanih je nekdo iz lope ukradel več motornih žag in kosilnico.

Ob 12.56 je v Predjami zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padel motorist. 56-letni državljan Nemčije se je pri padcu lažje poškodoval, policisti so mu izdali plačilni nalog.

V Studenem je nekdo z dvorišča hiše ukradel motorno žago Husquarna 346 XP in razno odpadno železo, baker, rabljene akumulatorje in približno 100 kg raznih aluminijastih stvari. Lastnik je oškodovan za 1300 evrov.

Ob 16.40 je 42-letni državljan Hrvaške peljal proti Sečovljam. Zaradi neprilagojene hitrosti je trčil v pred njim ustavljen trikolesnik, ki ga je vozil 38-letni domačin in je v tem trenutku zavijal levo. Po trčenju je trikolo Piaggio odbilo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je pravilno pripeljala 31-letna voznica osebnega avtomobila ter čelno trčila vanj. Po tem trku je trikolo prevrnilo na bok, voznik pa se je poškodoval in so ga odpeljali v SB Izola.

Zvečer so pri Kosezah ustavili osebni avtomobil in vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,03 mg/l alkohola. Poleg tega je bil hitri test na prepovedane droge pozitiven na opiate, heroin, morfin. Odrejen strokovni pregled, sledi obdolžilni predlog.

27. 5.
Zgodaj zjutraj je je v Postojni 18-letni voznik osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja, v levem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko ograjo, zatem je vozilo odbilo še v objekt. Sledi mu obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

Ob 11.48 je na avtocesti, pri razcepu Nanos, 47-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane pri menjavi prometnega pasu (iz prehitevalnega na sredinski pas) trčil v tovorno vozilo, ki ga je vozil 47-letni državljan Madžarske. Preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal rezultat 1,33 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15. uri je pri Obrovu 61-letna voznica, državljanka Hrvaške, osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zapeljala izven vozišča in trčila v drevo. Pri tem se je huje poškodoval njen 65-letni sopotnik. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Ob 18.30 so v Strunjanu ustavili 61-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Rusije, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,63 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Nekdo je vlomil v objekt pri Izoli. Premetal je notranjost in ukradel gotovino.

Ob 22.20 smo bili obveščeni, da je na cesti od Kort proti Luciji z električnim kolesom zaradi neprilagojene hitrosti padel 36-letnik. Poškodovanega so odpeljali v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ob 23.20 so pri Postojni ustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.71 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

V Dutovljah pa so ustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Odrejeno mu je pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

28. 5.
Ob 4. uri so v Zagorju pri Pivki odredili pridržanje 21-letniku. Ta je po koncu prireditve zmerjal moškega in ga žalil, zatem pa tudi brcnil v njegovo vozilo. Z enakimi kršitvami je nadaljeval tudi po prihodu policistov na kraj. Sledi mu plačilni nalog za kršitve zakona o javnem redu in miru. Pri varnostnem pregledu so pri njemu našli tudi več različnih tablet, ki bodo poslane na analizo.

V Kopru je nekdo s parkiranega avtomobila (iz kovčka na strehi vozila) ukradel več kosov oblačil. Državljane Nemčije je oškodoval za 300 evrov.

V Izoli so vlomili v kolesarnico in ukradli štiri električna kolesa:

  • električno kolo črne barve, z rumenimi oznakami in napisom bele barve MTF na okvirju (zaklenjeno s kolesarsko ključavnico na drog v kolesarnici), vredno 2300 evrov;
  • električno kolo sive barve, z napisom FOCUS na okvirju, ki je bilo zaklenjeno z električnim kolesom znamke KTM rdeče barve, z napisom KTM črne barve na okvirju, vredni 4500 evrov in 5000 evrov in
  • električno kolo črne barve, z napisom CUBE, zelene barve na okvirju, zaklenjeno s kolesarsko ključavnico na drog, vredno 3200 evrov.

V Kopru so vlomili v klet in ukradli torbo z 11 palicami za golf, vrednimi 3.000 evrov.

V Žusterni je nekdo vlomil v poslovni prostor in ukradel sef z gotovino.

Ob 13. uri so pri Ilirski Bistrici ustavili 73-letnega voznika osebnega avtomobila. Ker je kazal očitne znake alkoholiziranosti, so mu odredili preizkus, ki pa ga ni opravil po navodilih. Izrečena mu je bila prepoved vožnje, zatem pa še pridržanje, saj si ni zagotovil prevoza. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Hraščah je nekdo vlomil v leseni vikend, katerega je razmetal in poškodoval vrata. Lastniki bodo podali kazensko ovadbo za kršitev nedotakljivosti stanovanja in poškodovanja tuje stvari.

Na Ferrarski v Kopru je nekdo iz kolesarnice ukradel dve kolesi znamke Nakamura, skupaj vredni 1000 evrov.

V Ankaranu so iz garažne hiše ukradli nosilec za kolesa z nameščeno registrsko tablico LJ 12-CJB.

Ob 17. uri je pri Danah 44-letnemu vozniku osebnega avtomobila odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.68 mg/l alkohola. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 18.20 so na počivališču Studenec ustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na vse substance. Strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Na Debelem rtiču je bilo več dni parkirano vozilo. Po preverjanju je bilo ugotovljeno, da je vozilo evidentirano kot ukradeno v Izoli. Vozilo so vrnili lastnici, postopki še potekajo.

Na Kozini je nekdo vlomil v 7 kleti stanovanjskega bloka, ukradel ni nič.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran