radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 736 klicev, 243 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 65 nanašalo na kriminaliteto, 64 na javni red in mir, ter 88 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 16 tatvin, 8 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Medvod je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarni material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Na Viču je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Specialised Ariel Disc. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Litiji so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili opažne plošče. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov.

Rop trgovine – prijet osumljenec
Včeraj, okoli 20.30 smo bili obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju Bežigrada. Po do sedaj zbranih obvestilih je storilec vstopil v prodajalno in v nahrbtnik zložil steklenice z alkoholnimi pijačami, nato pa ne da bi artikle plačal odšel mimo blagajne. To so opazili zaposleni, ki so mu skušali preprečiti odhod iz trgovine. Storilec jim je zagrozil z ostrim predmetom, nato pa zbežal in se s kraja odpeljal s kolesom. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj. Policisti so 45- letnega osumljenca izsledili in pri njem našli ter mu zasegli odtujene predmete. Policisti so opravili ogled, za čas zbiranja obvestil je bila osumljenemu odvzeta prostost, zoper njega pa bo po vseh zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 8. uro se je na cesti od Trbovelj proti Zagorju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik, ki je vozil v smeri Zagorja zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti, nato pa še v vozilo, ki je pripeljalo za njim. Pri tem so se vsi trije voznik in potnica v enem izmed vozil lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8. ure se je na Petkovškovem nabrežju v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena kolesar in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesar v coni za pešce zaradi neprilagojene hitrosti trčil v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 6. ure se je na Bratislavski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji v krožišču odvzel prednost kolesarki. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na regionalni cesti Kamnik - Ločica zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, trčil v drevo, vozilo pa se je prevrnilo na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Umrl udeleženec prometne nesreče
Včeraj smo poročali o nesreči, ki se je zgodila v naselju Breg pri Zagradcu, v katerem je bil huje poškodovan pešec-otrok, ki je bil s kraja odpeljan v UBKC Ljubljana. Včeraj smo bili obveščeni, da je zaradi poškodb umrl. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, o vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran