radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije na Banjšicah udeleženi dve osebni vozili
Danes, 30. maja ob 7.18, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v Banjšicah in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je voznica začetnica vozila po lokalni cesti iz smeri Kala proti zaselku Lohke. Izven naselja Lohke na ravnem delu ceste, ki poteka v klancu navzgor, je omenjena voznica zaradi neurejenega desnega roba vozišča zapeljala z levimi kolesi avtomobila čez ločilno prekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče. Pred premikom z vozilom se s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da bi premostila mrtvi kot, ni prepričala, da lahko to stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu ali premoženje. V tem času jo je namreč prehiteval voznik drugega osebnega avta znamke, ki je s prednjim desnim delom svojega vozila trčil v zadnji del njenega avtomobila. Pri trčenju je nastala materialna škoda na obeh udeleženih vozilih. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (sprememba smeri in premiki z vozilom, kršitev prvega odstavka 42. člena ZPrCP) je bil voznici izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča z materialno škodo v Kromberku pri Novi Gorici
Včeraj, 29. maja ob 11.48, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Kromberku pri Novi Gorici z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 73-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Nemčije vozil iz parkirišča pri večjem trgovskem centru (Industrijska cesta) proti izvozu, pri tem pa kot voznik ni vozil po cesti ali delu ceste, ki je namenjena prometu tiste vrste vozil, ki ji pripada vozil. Posledično je pri zavijanju v levo čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je pravilno po voznem pasu vozil drugi 74–letni voznik avtomobila. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti so 73-letnemu nemškemu vozniku zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev 37. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Tolminskem
Včeraj, 29. maja nekaj minut po 9. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom izven naselja Slap ob Idriji na Tolminskem. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je voznik tovornega vozila peljal po glavni cesti iz Slapa ob Idrijci proti Dolenji Trebuši. Ko je pripeljal v levi nepregledni ovinek mu je v nasprotni smeri pripeljal voznik minibusa, zaradi vožnje voznika minibusa po nasprotnem voznem pasu pa je med omenjenimi vozili prišlo do trčenja z vzvratnimi ogledali. Zaenkrat še neznani voznik minibusa je s kraja prometne nesreče odpeljal dalje v smeri naselja Most na Soči ne da bi drugemu udeležencu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Tolminski policisti so sicer lastništvo minibusa že ugotovili in bodo glede na vse ugotovitve podali ustrezen ukrep.

Primer vandalizma na Goriškem
Včeraj, 29. maja zjutraj, so policisti v Novi Gorici obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari na škodo gospodarske družbe. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec v času med 27. in 29. majem 2023 pristopil do ene od trgovin in s sprejem popisal vrata oz. fasado objekta. Po dejanju je neznanec kraj zapustil in odšel neznano kam. Z omenjenim dejanjem je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Nova Gorica o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina kolesa
Včeraj, 29. maja pozno popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino ženskega gorskega kolesa znamke X-Fact, neonsko zelene barve, izpred cerkve v Šempetru pri Gorici. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

Ponovno opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja. Tatovi tudi niso izbirčni, kajti kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Zapišite si tudi podatke o kolesu, po možnosti ga fotografirajte. Ko prijavijo krajo, znajo namreč oškodovanci navadno povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku. Če vam ukradejo kolo, je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov na spletni strani policije (https://www.policija.si/seznam-najdenih-predmetov). Storilci lahko namreč kolo uporabijo samo kot transportno sredstvo in ga potem zavržejo. Takšna kolesa so evidentirana kot najdena. Če ni mogoče ugotoviti lastnika, so kasneje prodana na dražbi najdenih stvari. Več preventivnih nasvetov na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran