radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 72 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 242 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Lažje poškodovan kolesar
Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 18. uri obveščeni o prometni nesreči v Novem mestu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 84-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v otroka, ki je kolesaril v spremstvu starša. Lažje poškodovanega otroka, ki med vožnjo ni imel nameščene zaščitne čelade, so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine še preverjajo.

Hudo poškodovan otrok
Ob 18. 15 se je zgodila prometa nesreča v Sotelskem na območju PP Krško. Policisti so ugotovili, da je 22-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal na dovozno pot in trčil v otroka, ki je z zelenice nenadoma stekel na dovoz. Hudo poškodovanega otroka so reševalci oskrbeli, s helikopterjem je bil odpeljan v bolnišnico. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Med kontrolo prometa na Obrežju so policisti nekaj po 22. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da gre za 41-letnega kršitelja, ki ima zaradi kršitev veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,51 miligramov alkohola. Preprečili so mu nadaljnjo vožnjo in zasegli avtomobil. O kršitvah so z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Po avtocesti z več kot 200 km/h
Policisti PPP Novo mesto so opravljali meritve hitrosti z nadvoza avtoceste v bližini Dolenjih Skopic. Kontrolirali so voznika osebnega avtomobila Mercedes benz GLE 300 švicarskih registrskih oznak, ki je prekoračil dovoljeno hitrost za 72 km/h. Na delu, kjer je veljavna omejitev hitrosti 130 km/h, je vozil 202 km/h. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa denarno kazen v višini 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, vendar so ugotovili, da gre za 28-letnega voznika začetnika iz Hrvaške, ki je opravil vozniški izpis pred šestimi meseci, zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje in ga privedli v postopek pred sodnika na Okrajno sodišče v Brežicah.

Vlomi in tatvine
V noči na 30. 5. je na območju PP Trebnje nekdo vlomil v prostore avtopralnice. Odtujil je dva kartona tekočine za pranje stekel, z vlomom pa povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

V Kanižarici na območju PP Črnomelj je med 29. 5. in 30. 5. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil posodo s hidravličnim oljem.

Med 28. 5. in 30. 5. je na območju Šentjerneja nekdo poskušal vlomiti v gostinski lokal. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Nedovoljeni prehodi državne meje
Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Loče, Obrežje) izsledili in prijeli 30 državljanov Maroka, 19 državljanov Rusije, 16 državljanov Bangladeša, 12 državljanov Sirije, pet državljanov Afganistana, osem državljanov Pakistana in dva državljana Somalije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran