radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 666 klicev, 217 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 52 na javni red in mir, ter 79 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 14 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan motorist.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 2 posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prenosna računalnika. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Fuji Nevada. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili tehnične predmete. Povzročeno je bilo za nekaj tisoč evrov škode. Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski obrat, od koder so odtujili kuhinjske pripomočke. Povzročeno je bilo za okoli 4.000 evrov škode.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog:
Ljubljanski kriminalisti in policisti so v tem tednu po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 50-letnemu osumljencu na območju Šiške našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 450 sadik prepovedane droge in pripomočke za gojenje. Osumljencu je bila odvzeta prostost in je bil zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

zaseg droge ljubljana siska 1

zaseg droge ljubljana siska 2

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 13. ure se je na regionalni cesti iz smeri Ivančne gorice proti Šentvidu pri Stični zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v varovalno ograjo. Pri tem se je motorist huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. V postopku preizkus z voznikom ni bil opravljen in je bil zanj odrejen strokovni pregled. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in udeleženec na skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel vozniku skiroja. Pri tem se je voznik skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 8.30 se je v Podsmrečju zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran