radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

policija splosniDanes, 31. maja zjutraj, smo bili obveščeni o trčenju vlaka in osebnega avtomobila v naselju Ložice (občina Kanal ob Soči). Ugotovljeno je bilo, da je 61-letna voznica osebnega avtomobila ob 7.56 uri vozila iz smeri lokalne ceste Plave – Anhovo proti središču naselja Ložice. Pri tem je voznica zapeljala na označen in zavarovan prehod čez železniško progo v času, ko so se zapornice spuščale in je z avtomobilom obstala ujeta med zapornicama. Takrat je po železniški progi iz smeri naselja Plave proti Anhovem pripeljal potniški vlak. Ko je strojevodja vlaka opazil osebno vozilo med zapornicama, je nemudoma aktiviral hitro zavoro in začel z oddajanjem zvočnih signalov. Kljub zaviranju je s sprednjim delom vlaka trčil v zadnji levi bočni del osebnega avtomobila.

V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, na vozilih je nastala materialna škoda. Prometni policisti so povzročiteljici nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom na prehodu ceste čez železniško progo, kršitev določil 40. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog. Pomoč policistom na kraju so nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran