radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniPrometna varnost
Obravnavali smo štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami ter 11 prometnih nesreč z materialno škodo.

V Slovenskih Konjicah je zaradi neprilagojene hitrosti padel voznik motornega kolesa, pri padcu se je lažje telesno poškodoval.

V Radljah ob Dravi je pri prečkanju ceste na prehodu za pešce padel voznik E-skiroja, zadobil je lažjo telesno poškodbo. Pri preverjanju stanja alkoholiziranosti so policisti ugotovili, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Elektronski alkotest je pokazal, da je imel 0,33 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

Umrl udeleženec prometne nesreče v Velenju
Iz UKC Maribor smo bili včeraj popoldne obveščeni, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je zgodila 29.5.2023 okoli 15.40 ure v Velenju umrl 59 letni pešec. Prometna nesreča se je zgodila 29.5.2023 okoli 15.40 ure v Velenju. 29 letni voznik motornega kolesa je zaradi nepravilnega prehitevanja preko dvojne neprekinjene ločilne črte trčil v voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in v križišču pravilno zavijal levo. Voznik motornega kolesa je po trčenju padel po vozišču, motorno kolo pa je zdrselo levo proti prehodu za pešce in trčilo še v peško in 59 letnega pešca, ki sta pravilno prečkala cesto na prehodu za pešce. 59 letni pešec je bil z helikopterjem odpeljan v UKC Maribor, kjer pa je včeraj popoldne umrl. Zoper 29 letnega voznika motornega kolesa sledi kazenska ovadba po 324. členu KZ-1B na ODT Celje.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat, dvakrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta
V Celju na Japljevi ulici je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Z vlomom je nastala materialna škoda, odtujenega ni bilo ničesar.

Celjski policisti so opravili tudi ogled vloma v osebni avto, iz katerega je neznani storilec odtujil torbo z računalnikom.

V Velenju so policisti obravnavali tatvino v eni izmed trgovin.

Lep in varen dan vam želimo iz Policijske uprave Celje.

Božidar Pezdevšek
vodja centra
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran