radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 114 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 44:

 • devet s področja kriminalitete, od tega o dveh vlomih, o treh tatvinah in o nasilju v družini;
 • 19 s področja prometne varnosti, od tega o dveh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami in o šestih z materialno škodo;
 • 10 s področja javnega reda in miru, od tega šest o kršitvah na javnem kraju in o kršitvi v zasebnem prostoru;
 • trije o dogodkih, od tega o povoženi divjadi.

policija splosniVloma:
Kranjski policisti so včeraj okoli 6.30 obravnavali tatvino treh koles. Neznani storilec je nasilno vstopil skozi garažna vrata v notranjost garaže in si protipravno prilastil e-kolo, gorsko kolo in cestno kolo. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so včeraj nekaj pred 10. uro obravnavali tatvino 5l goriva v plastični posodi. Neznani storilec je v garažo nasilno vstopil skozi okno garažnih vrat. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Tatvini:
Kranjski policisti so včeraj okoli 6.40 obravnavali tatvino treh koles, ki so bila prislonjena na hišo in niso bila zaklenjena. Neznani storilec je tatvino izvršil čez noč. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so včeraj okoli 8.50 obravnavali tatvino dveh koles iz enega izmed kampov. Neznani storilec si je protipravno prilastil e-kolo in kolo. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Preventiva – tatvina koles:
Policisti svetujemo, da poskrbite za ustrezno zavarovanje e-koles, koles, e-skirojev z dobro ključavnico, ko ga parkirate pred raznimi ustanovami, trgovinami, kolesarnicami, domačem dvorišču, v kampih, pred hoteli itd. To velja tudi za dostavljavce hitre hrane. S tem boste zmanjšali možnost tatvine. Priporočamo, da imate že predhodno popisane podatke, kar bo omogočilo lažjo identifikacijo in iskanje, v kolikor bi prišlo do tatvine. Če vam kolo ukradejo ali ste ga kje pozabili je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov na spletni strani policije. Mogoče je vaše kolo na tem seznamu: https://www.policija.si/apps/predmeti/index.php#/

Več preventivnih nasvetov najdete na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-premozenja/tatvine-koles

Nasilje v družini:
Tržiški policisti so včeraj okoli 14. ure obravnavali nasilje moškega nad izven zakonsko partnerico. Policisti o dejanjih moškega zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 18. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 81-letni voznik z avtomobil zaradi prekratke bočne razdalje trčil v kolesarja, ki je padel po tleh in se telesno poškodoval. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek

Prometni nesreči z materialno škodo:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 19.25 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je zaradi prekratke varnostne razdalje, 54-letni voznik z avtomobilom trčil v motorista, ki se je ustavil pred njim in pred prehodom za pešce. Voznik avtomobila je vozil pod vplivom alkohola (0,50 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Odrejeno mu je bilo pridržanje. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa

Kranjski policisti so bili včeraj nekaj pred 9. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznik motornega kolesa, zaradi izsiljevanja prednosti z motorjem trčil v avtomobil voznice. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Javni red in mir:
Kranjski policisti so včeraj okoli 17. ure na območju Kranja imeli v postopku 33- in 23-letni državljanki Romunije, ki sta pobirali prostovoljne prispevke brez ustreznega dovoljenja pristojne upravne enote za ta dejanja. Obema so izdali globo.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Preddvora.

Promet
Čez vikend je pričakovati povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti in turistično izletniških krajih

Vsem udeležencem svetujemo, da spoštujejo prometna pravila. Želimo si, da nam v naslednjih dneh, ne bi bilo potrebno poročati o prometnih nesrečah. Bodite varni. Bodite odgovorni!

Vsem udeležencem svetujemo:

 • naj zagotavljajo primerno varnostno razdaljo med vozili
 • naj vozijo strpno, neobjestno in previdno, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela
 • naj hitrost vožnje prilagodijo trenutnemu stanju prometa
 • da, zaradi možnosti zastojev in stoječe kolone obstaja nevarnost naleta
 • naj s seboj na pot vzamejo zadostno količino tekočine
 • naj mobilni telefon ostane v mirovanju
 • naj vozijo samo trezni
 • naj v stoječi koloni ne zapuščajo vozil in naj ne hodijo po avtocesti
 • naj ustvarijo reševalni pas
 • naj upoštevajo navodila in obvestila policistov, redarjev, cestninskih nadzornikov, itd. in
 • naj spremljajo ažurne informacije na https://www.promet.si/sl.

Zapora ceste
Po navedbah organizatorja javne prireditve "Red Bull Gony pony", bo v soboto, 3. junija 2023, med 14.30 in 18.30 popolna zapora ceste čez Vršič, občina Kranjska Gora. Obvoz bo možen čez bivša mejna prehoda Rateče in Predel. Prav tako bodo zaprte določene ceste v naselju Kranjska Gora.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran