radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 85 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 37:

  • devet s področja kriminalitete, od tega o dveh tatvinah in o poškodovanju tuje stvari;
  • 12 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o štirih z materialno škodo, policisti so zasegli en avtomobil;
  • sedem s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvah na javnem kraju in o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • dva o dogodkih.

policija splosniTatvini:
Radovljiški policisti so včeraj okoli 9.12 in 19.50 obravnavali dva primera tatvine registrske tablice na parkiranem avtomobilu pred več stanovanjsko stavbo. Policisti v obeh primerih o neznanem storilcu zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Poškodovanje tuje stvari:
Kranjski policisti so včeraj nekaj čez 10. uro obravnavali poškodovanje dveh parkiranih avtobusov na enem izmed parkirišč. Neznani storilec je čez noč poškodoval več stekel na obeh avtobusih. Policisti o dejanju in neznanem storilcu zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 17.49 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je kolesar trčil v drugega kolesarja. Okoliščine kažejo na nepravilno stran vožnje. Oba sta bila telesno poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Hujši prometni prekršek:
Kranjskogorski policisti so včeraj nekaj pred 10. uro na območju Jesenic obravnavali 52-letnega voznika, ki je vozil neregistriran avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Bil je tudi pod vplivom alkohola (0,20 mg/l). prav tako mu je bil odrejen hitri test na prepovedano drogo, ki je bil pozitiven. Odrejeni strokovni pregled na prepovedano drogo je odklonil. Zanj policisti za prekrške glede poteka registracije, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog vodijo prekrškovni postopek. za vožnjo brez vozniškega dovoljenja pa bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Ta teden akciji »Hitrost« in »Varnost voznikov enoslednih motornih vozil«
Obe akciji bosta potekali med 5. in 11. junijem 2023. Policisti bomo v tem obdobju poostreno nadzirali voznike vseh vozil pri spoštovanju najvišjih dovoljenih omejitev hitrosti.

Pozorni bomo tudi na prepočasne voznike, ki bodo ovirali druge udeležence v cestnem prometu. Tem svetujemo, če bodo vozili na čelu kolone z nižjo hitrostjo od najvišje dovoljene hitrosti ali od hitrosti prometnega toka in se bo za njimi nabrala kolona, naj se na prvem primernem mestu umaknejo in spustijo kolono mimo.

Pri voznikih enoslednih motornih vozil bomo pozorni na pravilno uporabo prometnih površin, zlasti pri voznikih e-skirojev, uporabo čelad, psihofizičnega stanja in spoštovanja vseh prometnih pravil.

S poostrenimi nadzori želimo doseči, da bi vsi udeleženci spoštovali prometna pravila tudi izven poostrenih nadzorov in naj bi bilo to obdobje zavedanja in odgovornosti čim daljše. Vse samo z enim ciljem. Večje varnosti in čim manj prometnih nesreč.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran