radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 minuto)

Policisti PU Maribor so minulo nedeljo popoldne, na avtocestnem počivališču Lormanje, v smeri Murske Sobote, izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. V ta namen je bil promet vozil, z ustrezno prometno signalizacijo, preusmerjen čez avtocestno počivališče. Zaradi preusmeritve prometa vozil je bila omejitev hitrosti na tem delu avtoceste, s postavljeno prometno signalizacijo, omejena na 80 km/h. Med izvajanjem meritev hitrosti na tem odseku so policisti okoli 15. ure zaznali prekoračitev hitrosti treh voznikov motornih koles.

Ti so vozili s hitrostjo 150, 156 in najhitrejši - 162 km/h. Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili na kraju, kjer so izvajali poostren nadzor in vsakemu izrekli predpisano globo 1.200 eur in stransko sankcijo 9 kazenskih točk.

motorist hitrost 162kmh

Največjo dovoljeno hitrost vožnje je, v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa vozil, prekoračilo še 16 voznikov vozil, zoper katere so policisti izvedli ustrezne ukrepe.

Policisti ob tem pozivamo voznike naj spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. Neprilagojena hitrost vožnje sodi namreč med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran