radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Včeraj, nekaj pred 15. uro smo bili obveščeni o streljanju v enem izmed lokalov na območju Most v Ljubljani. Ob prihodu na kraj so policisti ugotovili, da je osumljenec ustrelil 57 in 58 letna moška in nato s kraja zbežal z vozilom. Poškodovanima je bila nudena takojšnja zdravniška pomoč, vendar sta zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla.

Z zbranimi obvestili in opravljenimi več razgovori je bilo do sedaj ugotovljeno, da so se omenjeni moški srečali v lokalu, kjer je med njimi prišlo do spora. Med sporom je osumljenec izvlekel strelno orožje in streljal na žrtvi ter ju hudo poškodoval. Po dejanju se je z vozilom odpeljal s kraja.

policija splosniPolicisti so takoj začeli z aktivnostmi za izsleditev osumljenca. Kmalu po dogodku je bil na območju Most najden mrtev 48 letni moški, ki je umrl zaradi strelnih ran in poškodb z eksplozivnih sredstvom. Po doslej znanih podatkih smrt tega moškega ni posledica kaznivega dejanja, ki bi ga storila druga oseba.

Domneva se, da je ta moški streljal v lokalu, vse okoliščine in potrditev teh domnev pa so še predmet nadaljnje kriminalistične in forenzične preiskave. Policisti so opravili ogled krajev in opravljajo vsa nadaljnja kriminalistična opravila za razjasnitev vseh okoliščin dogodka. Prav tako se preverja motiv za dejanje, ki še ni pojasnjen in izvor pri kaznivem dejanju uporabljenega orožja ter eksploziva.

48 letni moški je bil do sedaj že obravnavan zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, premoženjskih in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter orožja.

Ogledov krajev dejanj sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in državni tožilec, preiskava in zbiranje obvestil pa se še nadaljuje. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Želimo poudariti tudi to, da je v tem in podobnih dogodkih v letošnjem letu šlo za dogodke, ki so bili natančno premišljeni in ne gre za naključna kazniva dejanja, ki bi bila usmerjena proti naključnim žrtvam. Kljub tem tragičnim dogodkom je Slovenija še vedno varna država, kjer so tovrstni dogodki redki in zato so določena namigovanja v javnosti, da se javna varnost poslabšuje povsem neutemeljeni.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran