radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 690 klicev, 227 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 55 na javni red in mir, ter 100 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, vlom in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan motorist. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Dogodek v neurju na območju Zagorja ob Savi
Včeraj, okoli 21.30 smo bili obveščeni o dogodku na območju Zagorja ob Savi, kjer je osebo pri prečkanju naraslega hudournika, ki je tekel čez cesto, voda odnesla v strugo hudournika. Oseba kljub takojšnjemu iskanju policistov in drugih služb reševanja do sedaj še ni bila najdena, zato nadaljujejo z aktivnostmi in iskanjem.

DOPOLNJENO: 8. 6. 2023 OB 10.13
Dopolnjujemo naše obvestilo o dogodku v Zagorju ob Savi. Iskana oseba je bila najdena mrtva v strugi hudournika. Po prvih podatkih v dogodku niso bili zazani elementi kaznivega dejanja. Policisti bodo po zbranih obvestilih o vseh okoliščinah dogodka obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 21.30 se je na makadamski cesti od Begunj pri Cerknici proti Rakeku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik kros motorja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na cesti v naselju Mali Ločnik zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi vožnje preblizu roba padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in udeleženec na e-skiroju. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik e-skiroja vozil v nasprotni smeri po kolesarski stezi in trčil v vozilo voznice. Pri tem se je voznik e-skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Prometna nesreča – poziv javnosti
Včeraj, okoli 17.45 je na Roški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče med neznano voznico lahkega motornega kolesa (električnega skiroja) in otrokom na kolesu. Udeleženka je po nesreči otroku ponudila pomoč, nato pa ne da bi posredovala svoje podatke odpeljala s kraja.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da pokličejo na št. 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na 01 583 88 20. Prav tako pozivamo neznano voznico, da pokliče na podani številki ali se osebno zglasi na Postaji prometne policije Ljubljana, Grič št. 56.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran