radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 270 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 30 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami, devet prometnih nesreč z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v cestnem prometu.

V popoldanskem času so policisti v Vrhovem – Laško, obravnavali prometno nesrečo v kateri sta bil udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani vožnje voznika, pri tem pa sta bila lažje poškodovana udeleženka in povzročitelj.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali petkrat.

Kriminaliteta
Na počivališču Tepanje je neznani storilec iz parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo.

V Celju na Ljubljanski cesti je bilo vlomljeno v gostinski lokal iz katerega je neznani storilec odtujil prenosne računalnike in cigarete.

V kraju Tlake – Rogatec je neznani storilec iz stanovanjske hiše odtujil gotovino.

V Črnovi – Velenje, je neznani storilec danes v jutranjih urah z razbitjem izložbenega stekla poizkušali vlomiti v poslovni objekt in lastniku povzročili materialno škodo.

Požara
Policisti so na Legnu – Slovenj Gradec obravnavali požar na vrtni lopi. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je požara prišlo zaradi samovžiga baterije električnega kolesa. O dogodku bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Danes v jutranjih urah so policisti v Velenju na Aškerčevi ulici obravnavali požar v stanovanju do katerega je prišlo zaradi pregretja pri kuhanju hrane na štedilniku. Stanovalec se je med gašenjem požara nadihal dima, zato so ga reševalci NMP odpeljali na zdravniški pogled. O dogodku bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Ilegalne migracije
Včeraj popoldne so policisti v Dobovcu pri Rogatcu prijeli devet državljanov Afganistana, kateri so nedovoljeno prestopili notranjo mejo. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom Logatec.

Lep in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran