radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniTatvina goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču v Šempasu
Danes, 8. junija zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na počivališču Šempas (smer Republika Italija), na odseku hitre ceste H4 med Selom in naseljem Vogrsko. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči pristopil do parkiranega tovornega vozila znamke Scania, madžarskih registrskih oznak in iz rezervoarja vozila odtujil približno 500 litrov dizelskega goriva. Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav kraj zapustil ter odšel neznano kam. S tem dejanjem je storilec oškodovancu oz. gospodarski družbi iz Madžarske povzročil za 715 evrov materialne škode. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Bovškem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 8. junija pozno zvečer, so policisti PP Bovec blizu naselja Bovec ustavili in kontrolirali 24-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kokain, opiati), zato je bil vozniku v nadaljevanju odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), glede na vsa ugotovljena dejstva bo zoper kršitelja podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti mlajšemu sopotniku v omenjenem vozilu v postopku zasegli kovinsko škatlico z delci posušene zelene rastline zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Rastlinske delce so poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 7. junija v popoldanskih urah, v Solkanu starejšemu mladoletniku v postopku zasegli zelene posušene rastlinske delce zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge. Zasežene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo rezultat preliminarnega testa pozitiven na prepovedano drogo, bodo zoper starejšega mladoletnika podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi storitve prekrška po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Poškodba parkiranega vozila v Šempetru pri Gorici
Včeraj, 7. junija popoldne, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica poškodbo osebnega avtomobila (vozilo je bilo podrsano po desnih vratih) na parkirnem prostoru ob poslovno stanovanjskem objektu v Šempetru pri Gorici. Prometni policisti so primer poškodbe vozila zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi
Danes, 8. junija ob 6.53, so policisti PP Bovec obravnavali povoženje divjadi na Kobariškem. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila med vožnjo na glavni cesti iz naselja Trnovo ob Soči proti naselju Srpenica povozil srno. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti bovški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran