radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 90 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 39:

  • štiri s področja kriminalitete, od tega o vlomu v hišo;
  • 18 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in o štirih z materialno škodo;
  • pet s področja javnega reda in miru, od tega trije o kršitvi na javnem kraju in dva o kršitvi v zasebnem prostoru;
  • šest o dogodkih, od tega o požaru in o povoženi divjadi.

policija splosniVlom:
Tržiški policisti so včeraj okoli 12.35 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. neznani storilec si je protipravno prilastil nakit in gotovino. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:
Kranjski policisti so bili včeraj nekaj čez 21. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 67-letni voznik e-skiroja, zaradi neprilagojene hitrosti padel in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Gorenjski prometniki so bili včeraj nekaj čez 8. uro obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 31-letnega tujega voznika, zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom, pred galerijo Moste, na gorenjski avtocesti, kjer je bil promet gost in trčil v stoječi avtomobil voznice pred seboj. Zaradi sile trka je avtomobil voznice dobilo še v avtomobil voznika pred njo. Policisti za 31-letnega tujega voznika vodijo prekrškovni postopek.

Požar:
Kranjski policisti so bili včeraj okoli 19.40 obveščeni o požaru avtomobila. Po podatkih s katerimi razpolagamo, se je vozniku med vožnjo vžgal avtomobil. Zagorelo je v predelu motorja. Požar je začel gasiti že voznik sam. dokončno pa so ga pogasili gasilci. Nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Divjad:
Divjad je bila povožena na območju Britofa.

Povečan promet čez cel vikend
Čez vikend je pričakovati povečan promet z možnostjo zastojev na gorenjski avtocesti in turistično izletniških krajih

Čez vikend je pričakovati povečan in gost promet na gorenjski avtocesti v obeh smereh.Možni so zastoji, še posebej na odsekih, kjer se izvajajo gradbena dela. Vozite previdno, strpno in s primerno varnostno razdaljo. Še posebej v nedeljo iz notranjosti proti Karavanškemu predoru in naprej proti Avstriji.

Pred odhodom na pot preverite stanje na cestah https://www.promet.si/slin izberite za vas najbolj optimalno pot. V primeru zastojev ustvarite reševalni pas.

Vsem udeležencem svetujemo, da spoštujete prometna pravila. Naj spomnimo: Motorna vozila so v javnem prometu lahko le takrat, ko so registrirana. Vozniki jih lahko vozite le z ustreznimi vozniškimi dovoljenji in seveda trezni.

Želimo si, da nam v naslednjih dneh, ne bi bilo potrebno poročati o prometnih nesrečah. Bodite varni. Bodite odgovorni!

Nasvete policije ob povečanem prometu z možnostjo zastojev si lahko preberete na facebook strani Policijske uprave Kranj: bit.ly/43MYC8h

Kolesarska dirka Maraton Franja
V soboto, 10. 6. in nedeljo, 11. 6. 2023, bo potekala kolesarska dirka Maraton Franja. Določene ceste ali odseki bodo zaprti oziroma bo mobilna zapora. zato svetujemo vsem udeležencem naj pred odhodom na pot preverijo stanje zapor in prometa. Več informacij dobite na spletni strani organizatorja https://franja.org/ in na https://www.promet.si/sl( https://promet.si/sl/kolesarski-maraton-10-11-junij-zapore-cest-ljubljana-in-okolica ).

Gorenjski policisti in policistke vam želimo varno vožnjo. Srečno.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran