radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 273 klicev občanov. 75 klicev je bilo interventnih.

18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, pet s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost
Policisti so obravnavali dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami, tri z lažjimi telesnimi poškodbami in tri prometne nesreče z materialno škodo. Dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v cestnem prometu.

Včeraj nekaj pred 13. uro so policisti v Žalcu obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje telesno poškodovala voznica električnega skiroja, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padla po vozišču. Poškodovana je ostala na zdravljenju v SB Celje.

Drugo prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obravnavali nekaj pred 18. uro v Slovenskih Konjicah. O prometni nesreči smo bili obveščeni naknadno v kateri je bil udeležen voznik kolesa, ki je sam padel po vozišču. Poškodovana je ostala na zdravljenju v SB Celje.

Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj v večernem času izvajali poostren nadzor hitrosti v naselju Velenje. Med izvajanjem meritev hitrosti v naselju Velenje, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, so ustavili 18 letnega voznika osebnega vozila - začetnika, ki je naselju vozil s hitrostjo 90 km/h. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja.

Zaradi storitve opisanega prekrška bo zoper voznika začetnika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, saj je zanj predpisana sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje in globa v višini 500,00 evrov.

Policisti svetujemo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta
V Preboldu je neznani storilec iz objekta za nastanitev odtujil gotovino.

V Velenju je bilo vlomljeno v klet od koder je bila odtujena kosilnica.

V Celju na Podjavorškovi ulici je neznani storilec na parkirnem prostoru poškodoval pnevmatike na parkiranem vozilu.

Nesreča pri delu
Policisti so včeraj zjutraj v Celju na Bežigrajski cesti, obravnavali nesrečo pri delu v kateri se huje telesno poškodoval 54. letni moški, ki si je pri upravljanju žerjava poškodoval prst. Tuja krivda je izključena. O dogodku bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Lep in varen konec tedna želimo iz Policijske uprave Celje.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran