radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniVčeraj, 8. junija 2023 ob 12.34, je bila Policija obveščena o varnostnem dogodku na območju naselja Kanal (občina Kanal ob Soči), kjer je moški grozil s samopoškodbo z razstrelitvijo z jeklenko. Na kraj dogodka so bili napoteni policisti PP Nova Gorica, več drugih policijskih patrulj in kriminalisti z območja Policijske uprave Nova Gorica, ki so pod vodstvom Policijske postaje Nova Gorica kraj zavarovali in izvedli druge nujne ukrepe, ki so predvideni za takšne varnostne dogodke. Glede na resnost izrečenih groženj so policisti na omenjenem območju zaradi zagotavljanja varnosti ljudi iz bližnjih ulic v okolici stanovanjske hiše evakuirali več okoliških prebivalcev. Pri evakuaciji občanov so policistom PU Nova Gorica pomoč nudili gasilci PGD Kanal, nato pa so se jim v intervenciji pridružili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. V omenjenem dogodku nihče ob občanov ni bil poškodovan, prav tako so bili prebivalci glede na vse ugotovljene okoliščine oz. zaradi nevarnosti opozorjeni na samozaščitno ravnanje.

V nadaljevanju popoldneva so se policistom in kriminalistom Policijske uprave Nova Gorica pridružili tudi policijski pogajalci, pripadniki specialne enote policije in pripadniki Oddelka za protibombno zaščito, ki imajo posebna znanja in veščine ter so posebej izurjeni za ravnanja v tovrstnih situacijah. Njihov namen je zakonita, strokovna in učinkovita izvedba vseh ukrepov policije, da bi se ogrožanje oz. nevarnost za vse vpletene osebe odpravila z najmanj škodljivimi posledicami.

O varnostnem dogodku oz. sumu uradno pregonljivega kaznivega dejanja (sum kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti, po drugem odstavku 314. člena KZ-1) smo obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V večernih urah je bila intervencija policije oz. pripadnikov specialne enote policije z uporabo prisilnih sredstev uspešno zaključena. Pri prijetju je oseba utrpela manjšo telesno poškodbo, zato je bil z reševalnim vozilom odpeljana na pregled v bolnišnico v Šempeter pri Gorici V nadaljevanju je bil 45-letni moški predan v oskrbo zdravstveni ustanovi na Severnem Primorskem. Policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran