radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure 11. 6. 2023 do 5. ure 11. 6. 2023 prejeli 239 klicev, med katerimi je bilo 95 interventnih dogodkov. Od tega:

  • - 17 obvestil s področja kriminalitete,
  • - 15 prometnih nesreč, eno z hudimi telesnimi poškodbami in eno z lahkimi telesnimi poškodbami, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli motorno vozilo,
  • - 21 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 13 kršitev javnega reda na javnem kraju in 8 kršitev v zasebnih prostorih.

policija splosniPolicisti Postaje prometne policije so na lokalni cesti v naselju Sladki vrh opravili ogled prometne nesreče III. kategorije, ki jo je zaradi nepravilne strani vožnje povzročila kolesarka, ki se je pri padcu hudo telesno poškodovala. Sama je iskala zdravniško pomoč v UKC MB. Zoper kolesarko sledi hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti Policijske postaje Rače so vozniku zasegli osebni avtomobil, ker je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo neregistrirano. Policisti bodo podali obdolžilni predlog na sodišče.

Policisti policijske postaje Maribor I so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali v gostinskem lokalu na območju Maribora. Gostja je bila vinjena in ni upoštevala ukazov policistov. Zaradi zagotovitve javnega reda in miru so policisti odredili pridržanje zoper vinjeno gospo.

Policisti Policijske postaje Šentilj so intervenirali v zasebnem prostoru. Moški je razgrajal v vinjenem stanju in ni upošteval ukazov policistov. Zaradi zagotovitve reda in miru so policisti odredili pridržanje zoper vinjenega moškega.

Policisti policijske postaje Ptuj so zaradi kršitve javnega reda in miru intervenirali na javni prireditvi na območju Ptuja. Gost je bil vinjen in ni upošteval ukazov varnostnikov in tudi ne ukazov policistov. Zaradi zagotovitve javnega reda in miru so policisti odredili pridržanje zoper vinjenega gosta.

Policisti Policijske postaje Ptuj so opravili ogled poskusa vloma v trgovino na območju Kidričevega. Okrog ene ure ponoči se je sprožil alarm v skladišču, kjer si je neznani storilec pripravil kartonsko škatlo v kateri so bili cigareti in žgana pijača. Neznani storilec je podjetje oškodoval za 3000 eurov. Policisti bodo zoper neznanega storilca podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Miran Čagran
višji samostojni policijski inšpektor III
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran