radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 289 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 110:

  • 22 s področja kriminalitete, od tega trije o vlomih, dva o poskusu vloma;
  • 41 s področja prometne varnosti, od tega o prometni nesreči s telesnimi poškodbami in 14 o prometnih nesrečah z materialno škodo, policisti so zasegli dva avtomobila in en moped ter pridržali dva voznika;
  • 27 s področja javnega reda in miru, od tega 14 o kršitvah na javnem kraju in trije o kršitvah v zasebnem prostoru, policisti so pridržali eno osebo;
  • devet o dogodkih, od tega o požaru, o gorski nesreči in dveh povoženih divjadih.

policija splosniVlomi:
Jeseniški policisti so v petek okoli 7.35 obravnavali vlom v gradbeni kontejner. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil vanj in si protipravno prilastil več kosov orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so v petek okoli 12.15 obravnavali vlom v garažo. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil skozi garažna vrata v notranjost in si protipravno prilastil gradbeni in elektro material. Lastnika je oškodoval do okoli dva tisoč evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v petek nekaj čez 15. uro obravnavali poskus vloma v parkirani avtomobil. Neznani storilec je naviral vrata avtomobila, vendar v notranjost ni vstopil in si ni ničesar protipravno prilastil. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto okoli 6. ure obravnavali vlom v gostinski objekt. Neznani storilec je čez noč nasilno vstopil skozi vrata v objekt, pregledal notranjost in si protipravno prilastil cigarete in pijačo. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto okoli 6.45 obravnavali poskus vloma v trgovino. Neznani storilec je čez noč nasilno želel vstopiti skozi stranska vrata v objekt, vendar mu to ni uspelo. Ostalo je pri poskusu. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča z materialno škodo:
Blejski policisti so bili danes okoli 2.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen 31-letni voznik, ki je v Spodnjih Gorjah, zaradi neprilagojene hitrosti, trčil v robnik. Voznik je vozil pod vplivom alkohola (0,77 mg/l). Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Hujši prometni prekrški:
Gorenjski prometniki so v petek okoli 20.30 in 20.45 imeli v postopku dva voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja za kategorijo vozila, ki sta ga vozila. Eden je brez vozniškega dovoljenja vozil avtomobil, drugi pa moped. Policisti so obe vozili zasegli in oba voznika z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Na območju Jesenic so policisti v soboto okoli 20. ure imeli v postopku 41-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Voznika bodo z obdolžilnim predlogom predlagali pristojnemu okrajnemu sodišču.

Na območju Radovljice so policisti v soboto nekaj pred 20. uro obravnavali 46-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1,04 mg/l). Vozniku so policisti odredili pridržanje do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču. Po prihodu policistov na kraj se je kršitelj nedostojno vedel do njih in s kršitvijo ni prenehal, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva. Za nedostojno vedenje zanj vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so v soboto okoli 23.30 obravnavali 32-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1.05 mg/l). Policisti so ga pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Preventiva alkohol:
Zaskrbljujoče je dejstvo, da klub vsem nasvetom in trudom policije in drugih inštitucij, vozniki vozijo vozila pod vplivom alkohola, prepovedane droge, brez vozniških dovoljenj in posledično storijo še prometno nesrečo! Ponovno svetujemo vožnjo z NIČ alkohola.

Policisti bomo vsakodnevno preverjali psihofizično stanje voznikov vozil. Z različnimi oblikami policijskega dela želimo, da bi se vsak posameznik zavedal svojih ravnanj v cestnem prometu in upošteval prometne predpise. Z odgovornim pristopom vsakega posameznika, bi bili vsi udeleženci v prometu sigurno varnejši in vsak bi lahko dosegel svoj načrtovani cilj. Več na spletni strani policije: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/alkohol-ubija-najveckrat-nedolzne

Javni red in mir:
Kranjski policisti so danes okoli 1. ure intervenirali na javnem kraju. 36-letni moški se je sprl z drugim moškim. Po prihodu policistov na kraj kršitelj s kršitvijo ni prenehal, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva in odredili pridržanje do 12 ur. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Gore:
V petek okoli 17. ure je 27-letni državljan Poljske, po podatkih s katerimi razpolagamo, na planinski poti iz Konjskega prevala proti dolini Krma v občini Kranjska Gora, zaradi neprimerne opreme, na snegu zdrsnil in se lahko telesno poškodoval. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske policije je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Požar:
Radovljiški policisti so bili v petek nekaj čez 12. uro obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše. Po podatkih s katerimi razpolagamo je prišlo do napake na električni napeljavi pri zalogovniku vode in posledično do požara. Ogenj so pogasili gasilci. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in bodo dogodek ustrezno dokumentirali.

Roland Brajič
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran