radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 1470 klicev, od tega 444 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 123 nanašalo na kriminaliteto, 145 na javni red in mir, ter 137 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop in drzno tatvino, 38 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu), nasilništvo, goljufijo in 10 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 29 prometnih nesreč z materialno škodo in 12 prometnih nesreč z lažjimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 58 krat na javnem kraju (štiri osebe so bile pridržane) in 18 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 48 urah obravnavali 4 nezakonite prehode državne meje.

Vlomi:
V Kočevju je bilo vlomljeno v vikend, od koder je bila odtujena posoda. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Na območju Domžal je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Cube. Škoda znaša okoli 1600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 1700 evrov.

Na Turjaku je bilo vlomljeno v lokal, od koder je bila odtujena gotovina, ter hrana in pijača. Škoda znaša okoli 150 evrov.

Rop:
V petek, nekaj po 20. uri je v trgovino v centru Ljubljane vstopil neznan moški in od prodajalke z nožem v roki zahteval gotovino. Nato jo je nekaj pograbil iz blagajne in s kraja zbežal. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

Opis:

  • moški star okoli 30 let, visoke suhe postave, nosil je temnejši pulover s kapuco, preko obraza je imel kirurško masko.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina
V petek, okoli 10.30 je v centru Ljubljane do oškodovanca pristopil moški, ki je z gestami in mapo v roki nakazal, da zbira denar za pomoči potrebne. Ko mu je oškodovanec iz denarnice izročil nekaj drobiža, pa je neznanec izkoristil priložnost, oškodovanca zamotil in mu med tem iz odprte denarnice odtujil še ostalo gotovino. Oškodovanec je dejanje opazil šele po prihodu domov.

Opis:

  • moški star okoli 35 let, visok okoli 170 cm, močnejše postave, kratkih temnih las, oblečeno je imel belo majico in črne hlače, preko ramen je imel torbico.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Nesreča pri delu
Včeraj, okoli 11.30 smo bili obveščeni o nesreči pri delu v Zavrhu pri Trojanah. Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 40-letni moški doma opravljal dela. Pri tem se je povzpel na kozolec, kjer pa se je polomila nosilna deska in je zato padel okoli 6 metrov v globino. V nesreči se je moški huje poškodoval in je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana. Po dosedanjih ugotovitvah njegovo življenje naj nebi bilo ogroženo. Policisti pri dogodku niso zaznali znakov kaznivega dejanja.

Prometna varnost
V petek, nekaj po 15. uri je na trzinski obvoznici prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi izsiljevanja prednosti voznici osebnega vozila. Voznica se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure je na Moskovski ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila zaradi izsiljevanja peške na prehodu za pešce. Trčila je v peško, ki se je v nesreči lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14.30 je na Podutiški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročila voznica, ki je v križišču zapeljala v rdečo luč in pri tem trčila v voznika, ki je pravilno zapeljal v križišče. V nesreči sta se drug voznik in njegova sopotnica lažje poškodovala. Zoper povzročiteljico bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, okoli 11. ure je na Dunajski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval, zoper njega pa bo uveden prekrškovni postopek.

V petek, nekaj po 10. uri je na Barjanski cesti v križišču z ulico Mirje prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila, motorist in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost motoristu in trčil vanj. Motor je nato drsel po cesti do pločnika, kjer je zadel pešca. V nesreči sta se motorist in pešec lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran