radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 574 klicev, od tega 159 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 50 nanašalo na kriminaliteto, 39 na javni red in mir, ter 55 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena alkoholna pijača. Materialna škoda znaša okoli 700 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v dve kleti, od koder je bila odtujena smučarska oprema in kolo znamke KTM. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prijeta storilca tatvine in ropov
Policisti Policijske postaje Ljubljana Center so v soboto odvzeli prostost 19 in 30 letniku, ki sta v noči iz petka na soboto v centru Ljubljane izvršila eno tatvino in 3 rope. V primeru tatvine sta izkoristila nemoč oškodovanca in mu pobrala vrednejše predmete, v treh primerih pa sta s silo oškodovancem odvzela denarnice, mobilne telefone in druge vrednejše predmete. Enega izmed njih sta tudi lažje poškodovala. Skupna vrednost odtujenih predmetov znaša preko 5000 evrov. Policisti so ju z zbiranjem obvestil kmalu po dejanjih izsledili in jima odvzeli prostost, ter ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor.

Prometna varnost
V soboto nekaj po 19. uri je na primorski avtocesti pred izvozom Brezovica v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je trčil v vozilo, ki je pred njo ustavljalo zaradi kolone vozil. V nesreči se je povzročiteljica lažje poškodovala. Zoper njo je bil izveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran