radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniNeznanec na Bovškem vlomil v kombi in ukradel gotovino
Policiste so danes, 13. junija dopoldne, obvestili o vlomu v kombi, znamke VW Transporter, na škodo šestih državljanov Češke. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec včeraj, 12. junija v popoldanskih urah, s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi prednja desna vrata vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču Sušec pri naselju Srpenica (vstopno mesto za kajakaše) na Bovškem. Po izvršenem vlomu je storilec v notranjosti vozila našel več denarnic in si prilastil gotovine. Po kaznivem dejanju je nepridiprav z odtujeno gotovino kraj zapustil in odšel neznano kam. Okoliščine vloma v kombi policisti PP Bovec še preiskujejo.

V prometni nesreči II. kategorije v Opatjem selu lažje poškodovan mlajši voznik motornega kolesa
Danes, 13. junija ob 7.20, smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Opatjem selu (občina Miren – Kostanjevica), kjer je prišlo do trčenja med motoristom in osebnim avtomobilom. Po sedaj zbranih podatkih je 30-letni voznik avtomobila speljeval z dvorišča javnega zavoda in v križišču nameraval zaviti levo. Pri tem je izsilil prednost 18-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je pripeljal z njegove leve strani. Mlajši motorist je s prednjim delom vozila trčil v prednji levi del avtomobila in nato padel po tleh. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so lažje poškodovanega motorista z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Po nudeni oskrbi je bil odpuščen v domačo nego. Policisti bodo 30-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije na Goriškem lažje poškodovana voznica avtomobila
Včeraj, 12. junija ob 16.57, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Ravnica – Trnovo (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Po sedaj zbrani podatkih je 50–letna voznica peljala proti Ravnici. Med vožnjo na omenjeni relaciji je iz neznanega vzroka zapeljala levo izven vozišča na bankino, kjer je vozilo prevrnilo in nato obstalo na strehi. V prometni nesreči je bila voznica predvidoma lažje poškodovana. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki so s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico iz vozila in jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP ZD Nova Gorica. Slednji so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa bo povzročiteljici izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči v Novi Gorici udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 12. junija ob 17.35, so policisti obravnavali prometno nesrečo v semaforiziranem križišču v Novi Gorici (Kromberška cesta), kjer sta trčili dve osebni vozili. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 33-letni voznik osebnega avtomobila, državljan Kosova, vozil iz Ajševice proti Novi Gorici in v omenjenem križišču zavijal levo, pri tem pa spregledal drugo osebno vozilo, s katerim se je 44-letna voznica avtomobila pripeljala naravnost iz Nove Gorice. Na kraju so poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica, ki je kasneje zaradi predvidoma lažje poškodbe poiskala zdravniško pomoč. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev drugega odstavka 58. člena ZPrCP) je bil 33-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Obravnavani primeri s področja prepovedanih drog
Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 12. junija v večernih urah, v Novi Gorici 50–letnemu moškemu v postopku zasegli več različnih predmetov (ročno zvito cigareto z vsebino posušenih zelenih rastlinskih delcev, štiri alu zavitke z vsebino bele prašnate snovi in vsebino belo-rumene stopljene snovi, posušene rastlinske delce) zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. Zasežene predmete so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Prav tako so policisti PPIU Nova Gorica včeraj, 12. junija zvečer, v Novi Gorici 42–letnemu moškemu v postopku zasegli rjavo steklenično s prozorno tekočino in delce zelene posušene rastline zaradi suma, da gre za posest prepovedane droge. Če bo rezultat nadaljnje analize tudi v tem primeru pozitiven, bodo zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Poleg omenjenih primerov so policisti PPIU Nova Gorica včeraj, 12. junija v večernih urah, na Goriškem v postopku 30–letni ženski zasegli posušene zelene rastlinske delce zaradi suma, da gre za prepovedano drogo. V primeru, da bo rezultat preliminarnega testa tudi v tem primeru pozitiven, bodo policisti zoper 30-letnico uvedli prekrškovni postopek.

Prometna nesreča z majhno poškodbo na Idrijskem
Danes, 13. junija ob 8.37, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodbo materialno škodo v Idriji (Lapajnetova ulica) in v kateri sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran