radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 593 klicev, od tega 217 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 68 nanašalo na kriminaliteto, 49 na javni red in mir, ter 75 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 21 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 24 prometnih nesreč z materialno škodo in 10 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 2 nezakonita prehoda državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v klet, od koder je bil odtujen električni skiro. Materialna škoda znaša okoli 250 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bile odtujene elektronske naprave. Materialna škoda znaša okoli 6000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v prostore društva, od koder je bila odtujena gotovina. Materialna škoda znaša okoli 1700 evrov.

Delovna nesreča
Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni o delovni nesreči v Ivančni Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je delavec pri delu na strehi pomotoma prišel v stik z električnim priključkom do hiše. Pri tem je prišlo do udara elektrike. Delavec je pri tem zadobil hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Včeraj, nekaj pred 21. uro je na Viču prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (1,09 mg/l) je padel in se lažje poškodoval. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15. ure je v križišču Dunajske ceste in Ulice padlih borcev v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil kolesar, ki je zapeljal v rdečo luč in pri tem zaprl pot vozniku osebnega vozila. Kolesar se je lažje poškodoval. Zoper kolesarja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 je na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki se je vključeval v krožišče in pri tem trčil v motorista, ki je pravilno peljal po krožišču. Motorist se je lažje poškodoval. Zoper voznika bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13.30 je na Škofljici prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila zapeljal čez železniški prehod brez zapornic in z vozilom obstal na tirih. V tem času je pripeljal potniški vlak, ki se kljub zaviranju trčenju ni mogel izogniti. V trčenju je bil voznik osebnega vozila lažje poškodovan. Zoper njega bo uveden prekrškovni postopek.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran