radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 136 klicev.

Obravnavali so 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 6 tatvin, zaradi kršitve javnega reda so intervenirali v 4 primerih.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali 52 nezakonitih prehodov državne meje.

Dopoldan so nas iz SB Izola obvestili, da imajo na zdravljenju poškodovano kolesarko (zlom podlahtnice). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 68-letna državljanka Avstrije padla v Portorožu. Izdana ji je bila globa zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 12.25 nas je poklicala občanka in povedala, da je slišala vozilo, zatem pa pred hišo v Lisjakih opazila neznanca, ki je iz garaže ukradel motorno žago in pobegnil s kombijem ljubljanske registracije. Policisti so v Štorjah izsledili vozilo z dvema osebama, starima 46 in 52 let, oba državljana Bolgarije z urejenim prebivanjem v Sloveniji. V postopku sta policistom povedala, kam sta skrila ukradeno motorno žago, ki je bila dejansko najdena in vrnjena oškodovancem. Tujcema sledi kazenska ovadba.

V Šmihelu so ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na benzodiazepin in opiate. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo vlomil v hišo, ukradel ni nič.

V Kopru so otroku ukradli električni skiro znamke Viron. 28-letnega storilca je prijavitelj zadržal na kraju, dva sta pobegnila. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba za tatvino.

Pri Izoli je nekdo vlomil v vrtno lopo. Ukradel je kosilnico na nitko, agregat, kosilnico na potisk in 10 litrov goriva. Škode je 1000 evrov.

V Portorožu je nekdo vlomil v osebni avtomobil in ukradel dve potovalki z oblačili.

Pri Izoli je nekdo vlomil v barako in lastniku ukradel dve kosilnici - nitkarici, delovni stroj - kultivator, dve motorni žagi, ročno škropilnico in teleskopske škarje za obrezovanje. Škode je za 1200 evrov.

Iz bungalova v Portorožu so državljanom Češke najprej vse premetali, zatem pa ukradli denar.

Ob 0.45 je v Dutovljah 60-letnemu vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.61 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so ponoči vlomili v dve vozili. Na prvem so razbili šipo in s tem povzročili za 4000 evrov škode, na drugem na so razbili šipo in ukradli različno orodje v vrednosti 5000 evrov.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran