radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

policija splosniNa Tolminskem padel in se huje poškodoval 75-letni italijanski kolesar
Včeraj, 15. junija ob 13.15, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije v bližini naselja Gorenji Log (občina Tolmin), kjer je padel in se poškodoval kolesar. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjenega nesreča zgodila približno pol kilometra od Gorenjega Loga v smeri naselja Avče, kjer cesta poteka v strmem spustu. Ugotovljeno je bilo, da je 75–letni kolesar, državljan Italije, vozil prvi v skupini treh kolesarjev. Med vožnjo je padel po vozišču in se predvidoma huje telesno poškodoval (poškodba glave in prsnega koša). Kasneje so poškodovanca oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, posredovali so tudi gorski reševalci GRS Tolmin, ki so poškodovanca prenesli do kraja pristanka vojaškega helikopterja. Tam so ga prevzeli člani dežurne ekipe GRS z Brnika in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Prometna nesreča I. kategorije na Goriškem
Včeraj, 15. junija, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije s pobegom na območju Nove Gorice. Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je voznica avtomobila včeraj okoli 16. ure na polkrožnem dovozu želela zapeljati mimo pravilno parkiranega osebnega avtomobila po levi strani. Pri tem pa se kot voznica, ki pelje mimo vozila po levi strani ni prepričala, da ima dovolj prostora in je povzročila prometno nezgodo s tem, da je z desnim delom prednjega odbijača njenega avtomobila trčila v levi del zadnjega odbijača drugega avtomobila. Povzročiteljica prometne nesreče je po trčenju s kraja odpeljala ne da bi drugemu udeležencu oz. lastniku drugega udeleženega vozila nudila ustrezne podatke oz. o tem obvestila policijo. Novogoriški policisti so zoper povzročiteljico zaradi kršitve prometne zakonodaje uvedli prekrškovni postopek.

Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola!
Vozite v ustreznem psihofizičnem stanju, saj alkohol, prepovedane droge, psihoaktivna zdravila in druge psihoaktivne snovi ter utrujenost bistveno vplivajo na varno in zanesljivo udeležbo v cestnem prometu! Vse udeležence v cestnem prometu opozarjamo, da alkohol nikakor ne sodi za volan, saj je prav ta največkrat soodgovoren za prometne nesreče, ki se pogosto končajo z najhujšimi posledicami, tj. invalidnostjo ali s smrtjo. Nastalih posledic in odgovornosti se je potrebno zavedati bistveno prej, saj ko te nastanejo, je žal prepozno in poti nazaj ni več. Zato ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične.

Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V cestnem promet to pogosto pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd. (več na naslednji spletni strani Policije: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/34-novice/aktualno/483-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Na Ajdovskem in Goriškem iz prometa izločili voznika zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 15. junija v večernih urah, na območju naselja Budanje (občina Ajdovščina) ustavili in kontrolirali 35-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (rezultat 0.65 mg/l alkohola). Zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (pridržanje, 24. člen ZPrCP) in bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče

Danes, 16. junija nekaj po 3. uri zjutraj, so policisti v Novi Gorici ustavili in kontrolirali 41-letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V manjši prometni nezgodi na Tolminskem udeleženi dve vozili

Včeraj, 15. junija ob 11.30, smo bili obveščeni, da je prišlo do oplaženja med osebnima avtomobiloma na cesti Postaja – Čepovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran