radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 5 - 9 min.)

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 235 primerih in na številko 113 prejeli skupno 796 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo v kateri sta bili ena oseba huje in ena lažje telesno poškodovani, šest prometnih nesreč v katerih je bilo šest oseb lažje telesno poškodovanih in 22 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali dve hudi telesni poškodbi, dva vloma, deset tatvin, šest poškodovanj tuje stvari ter eno kaznivo dejanje ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvi. Zaradi kršitev javnega reda so policisti posredovali 40-krat in pridržali dve osebi.

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 28 nezakonitih prehodov državne meje.

16. 6. 2023:
V okolici Sežane sta dva moška, ki sta se predstavila kot delavca, ki pregledujeta kable osumljena storitve kaznivega dejanja drzne tatvine. Policisti so ugotovili, da je eden od njiju na vrtu zamotil 76-letno oškodovanko s pogovorom, drugi pa je v tem času v iz hiše ukradel 200 eur gotovine. Po dejanju sta s kraja odšla peš v neznani smeri in nista bila izsledena. Vse, ki bi karkoli o možnih storilcih vedeli, naprošamo, da pokličejo na PP Sežana na tel. št. 05 707-15-00, interventno št. policije 113 ali anonimni telefon policije 080-1200

V Luciji je neznani storilec iz garažne hiše pod večstanovanjskim ukradel sup desko in kraj zapustil v neznani smeri. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

Malo pred 13.00 uro se je na Ul. Vena Pilona v Kopru pripetila prometna nesreča v kateri sta bili ena oseba hudo, ena pa lahko telesno poškodovani. Policisti so ugotovili, da je 76-letna voznica osebnega avtomobila doma iz okolice Kopra vozila osebni avtomobil po cesti Vena Pilona iz smeri krožišča na Krožni cesti in v križišču pri zavijanju v levo na Cesto na Markovec odvzela prednost 22-letni voznici osebnega avtomobila doma iz Kopra, zaradi česar je med vozili prišlo do trčenja. V nesreči je bila povzročiteljica nesreče huje telesno poškodovana, voznica drugega vozila pa lažje. Zoper povzročiteljico bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 14.40 uri so policisti v Bertokih ustavili 39-letnega voznika mopeda, za katerega so ugotovili, da ne poseduje VD, prav tako je vozilu potekla registracija. Zoper njega bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

17. 6. 2023:
Policisti so na Starodu pri kontroli potnika v avtobusu ugotovili, da se je v postopku izkazal s ponarejeno osebno izkaznico Belgije. V postopku so ugotovili, da gre za 25-letnega drž. Turčije, ki je v Slovenijo vstopil na nedovoljen način. Tujec so policisti pridržali in v nedeljo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Neznani storilec je na tržnici v Kopru izkoristil gnečo 78-letnemu domačinu iz odprte torbice, katero je imel obešeno čez desno ramo ukradel denarnico z dokumenti in denarjem. Prav tako je neznani storilec na tržnici v Kopru 72-letnemu moškemu iz okolice Kopra iz zaprte ročne torbice ukradel denarnico z dokumenti in denarjem.

19:38 uri je bil OKC PU Koper obveščen o nesreči v naravnem plezališču Risnik. Policisti so ugotovili, da se je smrtno ponesrečila 53-letna plezalka doma iz Ljubljane, ki je plezala sama, pri tem pa verjetno izgubila ravnotežje in padla preko roba stene v globino približno 17 metrov, kjer je obvisela na vrvi. Na kraju so posredovali gasilci, pripadniki jamarske reševalne službe, policisti in zdravnik, ki je za umrlo plezalko odredil sanitarno obdukcijo. Policisti so z ogledom kraja izključili tujo krivdo in bodo napisali poročilo ODT v Kopru.

Ob 03.40 uri smo bili iz bolnice Izola obveščeni, da imajo v oskrbi 18-letnega fanta doma iz Izole, katerega je nekdo v Portorožu pretepel. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec na ulici 18-letnika udaril, zaradi česar se je slednji opotekel in padel po tleh, pri tem pa je zadobil hude telesne poškodbe. Neznani storilec je po tem s kraja odšel. Policisti o nasilnežu še zbirajo obvestila.

Ob 20.39 uri se je na cesti med Šembijami in Il. Bistrico, v kraju imenovanem Globovnik pripetila prometna nesreča z materialno škodo. Policisti so ugotovili, da je 52-letni voznik osebnega avtomobila doma iz Il. Bistrice vozil iz Šembij v smeri Ilirske Bistrice in v desnem nepreglednem ovinku zapeljal čez polno črto, kjer je bočno trčil v osebni avtomobil, katerega iz smeri Il. Bistrice vozil je vozil 36-letni moški iz občine Rečica ob Savinji. Policisti so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,80 mg/l alkohola in bodo zoper njega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Ob 03.29 uri sta OKC PU Koper in ReCO Postojna prejela več klicev iz katerih je izhajalo, da pes v Postojni na Kidričevem naselju kriči, ker ga napada pes. Takoj so bili na kraj napoteni policisti, ki so ugotovili, da je pes mešanec last 34-letnika napadel lastnika in ga pogrizel po rokah. Psa ob prihodu policistov ni bilo več na kraju in se je sprva sprehajal po Postojni, nakar se je vrnil domov, kjer je zanj poskrbel oče 34-letnika. Poškodovani je bil v oskrbo odpeljan v UKC Ljubljana, zoper njega pa bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku po 46a./1-17 členu ZZZiv, prav tako bo poslano poročilo na VURS.

Ob 18.59 uri je bil Operativno komunikacijski center PU Koper s strani občana obveščen o nevarnem plutju vodnega skuterja med kopalci in plovili na območju Belih skal. Na kraj so bili poslani policisti Pomorske policijske postaje in obveščen URSP. Policisti so na kraju dobili 22-letnega voznika skuterja doma iz okolice Kopra in bodo zoper njega napisali predlog drugemu prekrškovnemu organu – URSP, zaradi kršitve določil pomorske zakonodaje (glisiranje preblizu obale; ogrožanje varnosti kopalcev).

Zaposlena v eni od trgovin v Kopru je poklicala na OKC PU Koper in sporočila, da v trgovini dva moška izvršujeta tatvino artiklov po trgovini. Policisti so pred trgovino zadržali 39 in 45-letna moška doma iz Celja, mlajši pa med postopkom je pod vplivom alkohola pričel kršit JRM, zaradi česar so policisti zoper njega odredili pridržanje po 109/2 členu ZP. Policisti zaenkrat niso ugotovili, da bi kaj ukradla v trgovini, kršitelju pa je bil izdan plačilni nalog po čl. 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1.

18. 6. 2023:
V Postojni je neznani storilec iz rezervoarja tovornega vozila ukradel 300l nafte, ter iz kovinske škatle namenjene shranjevanju akumulatorjev ukradel dva akumulatorja. Zoper neznanega storilca bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

V Kopru je neznani storilec vlomil v stanovanje na Ulici prekomorske brigade. Storilca so s prihodom domov presenetili domačini, zaradi česar je od dejanja odstopil in s kraja zbežal skozi balkon. Storilec iz stanovanja ni ukradel ničesar.

Policisti so posredovali na javni prireditvi v okolici Kopra, kjer je 17-letnik udaril 36-letnika in ga pri tem huje telesno poškodoval. Zoper storilca sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje Huda telesna poškodba

Neznani storilec je pri naselju Dolnje ležeče na tire železniške proge postavil več ovir, zaradi katerih bi lahko vlak iztiril (prometni znak, kamen in kos tira v dolžini 60cm). Policisti zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvi.

Na regionalni cesti R2/409 izven naselja Črni kal za smer Kastelec so policisti izmerili hitrost 29-letnega voznika motornega kolesa, kateri je na delu, kjer je omejitev 90 km/h vozil s hitrostjo 149 km/h. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Ob 02.04 uri je bil OKC PU Koper obveščen o poku na Srebrničevi ulici v Kopru. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec v poslovni prostor skozi na ventus odprto okno odvrgel močnejše pirotehnično sredstvo, zaradi česar je nastala materialna škoda na opremi poslovnega prostora. Policisti dejanje obravnavajo kot kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari.

Za vikend ustavljenih več voznikov pod vplivom alkohola in prepovedanih drog:

  • V soboto med Parjami in Palčjem so policisti ustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,76 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
  • V soboto v Kopru so policisti ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,91 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo, ter izdali plačilni nalog zaradi poteka veljavnosti prometnega dovoljenja.
  • V soboto v Izoli na Morovi ulici so policisti ponoči ustavili 48-letnega domačina z osebnim avtomobilom, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,42 mg/l alkohola. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled, ki je bil opravljen v bolnici Izola, vozniku pa je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Ker ni imel vozniškega dovoljenja pri sebi mu je bil izdal plačilni nalog, po pridobitvi rezultata strokovnega pregleda pa bo napisan obdolžilni predlog.
  • V soboto v Izoli so policisti ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, kateremu so policisti odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven, zaradi česar je bil zanj odrejen še strokovni pregled, ki ga je opravil v bolnici Izola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.
  • V nedeljo v Kopru so policisti ustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,65 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
  • V nedeljo v Postojni so policisti ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,67 mg/l alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.
  • V nedeljo v Danah pri Sežani so policisti ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazala 0,71 mg/l alkohola. Za voznika je bilo odrejeno pridržanje.
  • V soboto v Izoli so policisti ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, kateremu so policisti odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven, zaradi lesar je bil zanj odrejen še strokovni pregled, ki ga je opravil v bolnici Izola. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje, zanj pa bo napisan obdolžilni predlog.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper


Karbonoir - Spletna trgovina


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran