radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 674 klicev, 213 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 94 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali rop, 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so posameznika zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V Mengšu je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil sanitarno in grelno tehniko ter material. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Hrastniku so obravnavali vlom v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit, lastnik je bil oškodovan za okoli 500 evrov.

V Trzinu so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

Kaznivo dejanje ropa
Včeraj dopoldan smo bili obveščeni o dogodku v okolici Žal, kjer je do sedaj neznani storilec od zadaj dohitel oškodovanca in ga porinil naprej, da je ta padel, nato pa mu je iz ramen strgal torbico z vsebino in s kraja peš pobegnil. V dogodku oškodovanec ni bilo poškodovan, odtujeno pa mu je bilo nekaj tisoč evrov gotovine. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 18.30 se je na lokalni cesti izven naselja Ljubljana, iz smeri Toškega čela proti Podutiški cesti zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 16. ure se je v križišču Celovške, Bleiweisove in Tivolske ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kljub rdeči luči iz njegove smeri zapeljal v križišče in odvzel prednost motoristu. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je na ulici Ob žici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik mopeda. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost mopedistu. Pri tem se je voznik mopeda lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Zaloški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj znanih podatkih je voznik, ki je vozil iz smeri Fužin, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del vozila voznice, ki se je kot zadnja v koloni ustavila zaradi razmer v prometu. Po trčenju se je vozilo povzročitelja prevrnilo na streho. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 23. ure se je v križišču Zemljemerske ulice in Roške ceste v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik odvzel prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran