radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 3 - 5 min.)

policija splosniZaradi nenadnega poslabšanja zdravja na reki Soči umrl nemški kajakaš
Včeraj, 19. junija ob 15.28, smo bili obveščeni, da je zaradi nenadnega poslabšanja zdravja na reki Soči na Bovškem pri veslanju s kajakom umrl nemški kajakaš. Ugotovljeno je bilo, da sta dva nemška državljana (60-letni moški in 59–letna ženska) okoli 14. ure odšla na vožnjo s kajakom po reki Soči iz Čezsoče proti naselju Trnovo ob Soči v spremstvu lokalnega vodiča. Ko so vsi trije okoli 15. ure priveslali med Čezsočo in Podklopco je vodič opazil, da se je nemškemu kajakašu nenadno poslabšalo zdravstveno stanje. Takoj je zaveslal do nemškega kajakaša, ga potegnil iz kajaka in zvlekel na levi breg reke Soče (vodostaj reke Soče je bil nizek in pretok umirjen). 60-letni kajakaš ni kazal znakov življenja, zato je vodič nemudoma poklical na pomoč reševalce. V reševanje so bili poleg gasilcev PGD Bovec vključeni tudi reševalci NMP ZD Tolmin, posredoval je tudi vojaški helikopter, vendar tujemu državljanu niso mogli več pomagati. Zdravnik na kraju je lahko le potrdil njegovo smrt. Glede na dosedanje ugotovitve je smrt nastopila domnevno zaradi zdravstvenih razlogov, kar pa ugotovljeno in potrjeno v okviru odrejene sanitarne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Tolminskem zasilno pristal poljski jadralni padalec
Včeraj, 19. junija ob 15.58, smo bili obveščeni, da je nad naseljem Poljubinj na Tolminskem v krošnjah dreves zasilno pristal tuj jadralni padalec. Policisti so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je s padalom zasilno pristal 40-letni jadralni padalec, državljan Poljske. Slednji je bil udeležen v padalskem tekmovanju in je vzletel z vzletišča za jadralne padalce Kobala. Med zasilnim pristankom je moral odpreti rezervno padalo, s katerim je poletel skozi krošnje dreves, sam pa je pristal na tleh. Poljski padalec pri tem ni bil poškodovan oz. je zavrnil ponujeno zdravniško pomoč. Ob 15.58 je nad naseljem Poljubinj v občini Tolmin zasilno pristal jadralni padalec. Gorski reševalci GRS Tolmin so kasneje nepoškodovanega padalca pospremili v dolino.

V prometni nesreči na Vipavskem dve osebi telesno poškodovani
Včeraj, 19. junija ob 13.26, smo obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na območju Podnanosa (občina Vipava), kjer je osebno vozilo trčilo v kmetijski traktor. Po sedanjih ugotovitvah je 26-letna voznica (povzročiteljica) vozila iz smeri Podnanosa proti Vipavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v določenem trenutku začela prehitevati pred njo vozeči avtobus, pri tem pa je spregledala kmetijski traktor, ki ga je pravilno v nasprotni smeri vozil 50-letni voznik. Posledično je voznica z avtomobilom čelno trčila v kmetijski traktor, ki ga je prevrnilo na levi bok, oba udeleženca prometne nesreče sta pri tem utrpela predvidoma lahke telesne poškodbe. O prometni nezgodi smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina, ki so nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Prometni policisti so povzročiteljici prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči III. kategorije na Vipavskem huje poškodovana tuja kolesarka
Včeraj, 19. junija ob 15.34, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije na lokalni cesti Trebižani–Erzelj (občina Vipava), kjer voznik osebnega avtomobila trčil v kolesarko. Ugotovljeno je bilo, da je 27-letni voznik avtomobila vozil v smeri naselja Erzelj na ravnem in ozkem delu ceste. V nasprotni smeri mu je pripeljala 28-letna kolesarka, državljanka Nizozemske, pri tem pa je med njima prišlo do trčenja. Kolesarka je trčila v prednji levi bočni del avtomobila in se huje poškodovala (sum zloma leve roke). Na kraju so posredovali gasilci GRC Ajdovščina, ki so nudili pomoč reševalcem NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovano kolesarko po nudeni oskrbi odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo zoper 27-letnega voznika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po določilih prvega odstavka 323. člena KZ-1).

V prometni nesreči II. kategorije v Vitovljah poškodovan 18-letni motorist
Danes, 20. junija ob 6.26, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v naselju Vitovlje, v križišču za Osek, kjer je prišlo do trčenja med osebnim avtomobilom in motoristom. Ugotovljeno je bilo, da je 18–letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri naselje Črniče proti Šempasu. Voznica osebnega avtomobila (povzročiteljica) je pripeljala iz smeri Oseka in ni upoštevala prednosti ter z vozilom zapeljala na glavno cesto in izsilila prednost vozniku motornega kolesa. Mlajši motorist je z motornim kolesom trčil v osebno vozilo in padel po tleh ter se predvidoma lažje poškodoval. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, reševalci NMP ZD Nova Gorica pa so poškodovanega motorista z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Policisti PPP Nova Gorica bodo glede na vse ugotovitve in ugotovljene teže telesnih poškodb zoper povzročiteljico podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran